Nema novopotvrđenih slučajeva, izlečeno 91 lice

Nema promene u broju potvrđeno pozitivnih. Ukupan broj Kovid pozitivnih lica u  trećem piku na području gornjomilanovačke opštine je 295 – kaže u redovnom izveštaju dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

Od  ukupnog broja 5 lica je preminulo, dok je 91 lice izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

Trideset pet Kovid pozitivnih pacijenta je hospitalizovano i to u Beogradu 5, u Opštoj bolnici Čačak 8 lica, i u Opštoj bolnici Gornji Milanovac 22.

Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u utorak 24.11.2020.godine, obavljeno je 180 pregleda, urađeno je 32 serološka i uzeto je 13 NF briseva.

Dvanaest lica je upućeno na hospitalizovaciju.

-Još jedna ekipa je uvedena u Kovid ambulantu tako da sada 5 ekipa radi u njoj zbog velikog broja pregleda. Danas će biti postavljen kontejner uz Dom zdravlja kako bi uz veće angažovanje zdravstvenih radnika bilo smanjeno vreme čekanja.  Radno vreme ambulante od danas je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom) – kaže se u Izveštaju.

Još jednom apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *