Nema promene broja obolelih

Rezultati testova prosleđenih u 24 nisu stigli, tako da za sada povećanje broja obolelih nemamo. Svi potvrdjeni slučajevi su hospitalizovani. Jedno lice je smešteno u Kragujevcu, jedno u Čačku u „Plavoj hali“ u Atenici a ostali su u milanovackoj Opštoj bolnici. Nije bilo kršenja Policijskog časa.

– Za mesec dana od kada je proglašeno vanredno stanje, 25 slučajeva narušavanja uvedenih mera, što je manje od jednog dnevno, tako da smo zadovoljni poštovanjem mera od strane građana – rekao je danas Dejan Kovačević , komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Iako se danas kalendarski  završava grejna sezona, Javno komunalno preduzeće neće obustaviti isporuku toplotne energije, i tako će biti sve dok vremenski uslovi ne dozvole.

Danas počinje distribucija oko 6000 paketa pomoći, s tim što će  danas i sutra biti podeljeni  na seoskom području a nakon toga na gradskom.

Komentarišući otvaranje marketa “Dis” u Gornjem Milanovcu tokom vanrednog stanja Kovačević je rekao da će na taj način smanjiti broj  građana u drugim radnjama I smanjiti gužve. – Imajući u vidu da su vrlo restriktivni po pitanju sprovođenja uvedenih mera zaštite, ne smatram da će na bilo koji način biti naneta šteta Milanovčanima – naglasio je Kovačević.

Povodom jučerašnje najave da će Opština učestvovati u troškovima sahrane prvog preminulog lica u Gornjem Milanovcu, Kovačević je rekao da je tokom trajanja pandemije Opština u obavezi da obezbedi limeni sanduk i određenu prateću opremu za pokojnika, kao i  transport iz bolnice u kojoj je preminulo lice, kao i da će  Opština  uraditi sve što je u obavezi i mogućnosti da pomogne svim porodicama.

Kovačević je još jednom istakao da stanje u Gornjem Milanovcu nije alarmanto, uprkos povećanom broju obolelih poslednjih dana i prvom smrtnom ishodu. – Štab za vanredne situacije preduzeo je na vreme sve mere zaštite, među prvima smo doneli odluku da se zatvore kafići, restorani,kladionice, takođe odmah smo počeli dezinfekciju ulica i javnih ustanova, kao i Doma zdravlja, Opšte bolnice, postavljanje dezobarijera  ispred objekata za kolektivno stanovanje. Neophodno je da građani poštuju donete mere I pravila kako bi se sprečila eskalacija širenja virusa- istakao je komandant Štaba za vanredne situacije.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *