Neuspeh mladog tima OK Takovo Zvezda Helios

Peto kolo ovosezonske odbojkaške Prve lige Srbije mladim damama OK Takovo Zvezda Helios donelo je vrlo teško iskušenje. Na parketu hale „Breza“ ugostile su gošće iz Beograda, odbojkašice OK Roda i nakon jedne vrlo borbene utakmice doživele svoj četvrti neuspeh od starta šampionata.

Konačan rezultat, nakon gotovo 100 minuta efektivne igre glasio je 1 – 3, po setovima: 28-26 / 18-25 / 22-25 / 19-25.

Posle vrlo dobre igre u prvom setu koji su nakon igre na razliku rešile u svoju korist, mlade milanovčanke nisu bile baš miljenice sreće, a to se posebno odrazilo na rezultat u trećem setu koji su nijanse odlučile na čiju će stranu prevagnuti.

Duška Zdjelar, primač servisa OK “Takovo Zvezda Helios”

“Nama generalno veliki problem predstavlja ta sredina seta kada se lomi rezultat, kada treba da ostvare najbitniji poeni. Nekako nam opadne koncetracija u tim momentima i to se odrazi na konačan rezultat seta. Nadam se da ćemo u nastavku sezone uspeti da to korigujemo i ja sam sigurna kada to prelomimo da će i pobede doći na našu stranu”, iskrena je bila vrlo borbena mlada Duška Zdjelar, primač servisa OK “Takovo Zvezda Helios”.

Od detalja koji bi trebalo da raduju kako trenera Novkovića, tako i sve klubu je jasan pomak u igri. To se posebno odnosi na segment igre u bloku, a sasvim se jasno videla i veća želja i glad za pobedama nakon trijumfa u prethodnom kolu.

“Taj segment igre je svakako bio vrlo dobar, ali je generalno naša igra u defanzivi bila vrlo loša i taj detalj je bio upečatljiviji i on je ponajviše  doneo prevagu na stranu gostujućeg tima. Ja se nadam da ćemo već od sledećeg meča sve to popraviti i početi da igramo onako kako stvarno možemo, a onda će i bolji rezultati sami po sebi doći”, zaključila je mlada Zdjelarova.

Narednih par kola doneće odbojkašicama Takovo Zvezda Heliosa nekoliko duela sa rivalima koji nisu toliko kvalitetom bolji od njih samih, pa je realno očekivati i bolje rezultate i nove bodove koji bi bili zlata vredni do okončanja prvog dela sezone.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *