Nove radionice u igraonici „Zamak“

Igraonica „Zamak“ već 13 godina organizuje brojne sadržaje za decu, od proslava rođendana, krštenja, polazaka u školu, do pozorišnih predstava, maskenbala i novogodišnjih žurki. Odnedavno, prostor igraonice je adaptiran i oplemenjen,  a program za decu obogaćen novim aktivnostima.

Inovacije u igraonici Zamak izvedene su sa ciljem oživljavanja prostora kako bi postao atraktivniji i zabavniji za decu, a jedna od novina je i novi kutak za sport. O novim programskim sadržajima saznali smo od Maje Milović, koordinatorke aktvinosti u okviru ove igraonice.

„Uskoro, već od 1. marta, počeće sa radom kreativna radionica, za decu uzrasta od 3 do 10 godina, gde će deca dobiti priliku da ispolje kreativnost koju već imaju u sebi. U Gornjem Milanovcu se velika pažnja posvećuje deci, a svi mi koji radimo sa decom smo na tome veoma zahvalni, i kroz rad u okviru igraonice „Zamak“ dajemo svoj doprinos, kako bi i roditeljima i deci bilo bolje“ – rekla je ona.

Kreativnu radionicu vodiće Dragana Trišić, učiteljica, sa ciljem da deca razvijaju svoje estetske, i likovne sposobnosti.

„Na radionici će se deca upoznati sa različitim likovnim tehnikama, kao što su crtanje, slikanje, vajanje, mozaik, otiskivanje, dekupaž i kroz sve to istraživaće svet oko sebe, a ujedno će spoznati i neke svoje nove sposobnosti i otkriti talente koje imaju“ – rekla je Dragana, dodajući da su prijave u toku, te da će grupe, u zavisnossti od broja zainteresovanih biti formirane u narednim danima.

Za decu od 2 do 6 godina, u Zamku je trenutno aktuelna radionica „Pametne glavice“ koju vodi Katarina Filipović. U grupama obično ima oko petaestoro dece, što je s obzirom na epidemiološku situaciju, maksimalan broj učesnika radionice.

„Deca ovde uče, pre svega, da se socijalizuju, zatim radimo na razvoju motorike, koordinaciji pokreta, rešavanju logičkih zadataka primerenih njihovom uzrastu i sve to kroz igru, što je najvažnije, jer u ovom uzrastu deca teško drže pažnju, pogotovu najmlađi uzrasta 2, 3 godine, dok je sa starijom decom već dosta lakše. Kroz igru učimo razne stvari koje će deci biti potrebne za pripremni period za školu, a kasnije i za školu. Razvijaju grafo motoriku, ali i svoj emotivni i socijalni život, i odavde odlaze srećni i zadovoljni, što smatramo za svoj najveći uspeh“ – objasnila je Katarina, čije se radionice održavaju ponedeljkom i sredom od 16:30 do 18 sati.

Svi zainteresovani decu mogu prijaviti putem telefona ili preko fejsbuk stranice i instagram profila igraonice „Zamak“.

GM PRESS / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *