Novi ozbiljan izazov za mladi tim KMF Metalac Kolorado

Prepreka zvana Jastrebac iz Blaca, inače prošlogodišnji prvoligaš, uspešno je preskočena od strane izuzetno mlade ekipe KMF Metalac Kolorado na startu ovogodišnje Druge futsal lige Srbije. Sjajnim izdanjem, pogotovo u drugom delu meča, došlo se do trijumfa i osvajanja 3 boda koji će svakako biti dodatni motiv i elan za nastavak šampionata.

Već predstojeće, drugo kolo, koje se igra ovoga vikenda, pred „Cirkuzante“ stavlja još ozbiljniji ispit, obzirom da im sledi put na duel protiv tima koji posmatrajući, kako sam budžet, tako i roster ekipe, spada među glavne pretendente za sam vrh tabele i borbu za plasman u Prvu ligu.

Koliko je KMF Loznica Grad 2018 ove sezone ozbiljan takmac u Drugoj ligi i koliko će težak rival biti za sve protivnike, možda su ponajbolje opisale slikovite reči Ivana Vuksanovića, trenera KMF Metalac Kolorado:

Ivan Vuksanović, trener KMF Metalac Kolorado

“ Loznica je u našoj ligi nešto nalik Mančester Sitiju na najjačoj fudbalskoj sceni. Imaju ogroman budžet, profesionalizam je izražen u najvećoj mogućoj meri. Doveli su par igrača dokazanog kvaliteta za koje ćemo videti kako će se pokazati i da li će opravdati očekivanja. Mi naravno idemo sa našim snagama da se suprotstavimo sa onim sa čime raspolažemo. Siguran sam da nas niko ne može lako pobediti. Mogu samo da obećam borbu. Mi jesmo autsajderi, ali idemo po iznenađenje”.

Iz njegovih reči se takođe može zaključiti da njegova mlada garda svakako neće u Loznicu otputovati sa belom zastavom, već će potražiti neku svoju šansu i pokušati da napravi iznenađenje, pa što da ne, možda dođe i do čitavog plena. A ako je šta sigurno kod „Cirkuzanata“, to je da požrtvovanja i borbe do poslednjeg daha neće izostati.

Jedan od najboljih igrača u mladom timu Metalac Kolorada, ubojita levica ekipa Jovan Urošević, složio se sa rečima svoga stratega što se kvaliteta njihovog rivala tiče i posebno tu spomenuo jedan interesantan detalj:

Jovan Urošević

“ Loznica je izuzetno dobra ekipa i verujem da će se boriti za ulazak u Prvu ligu, tačnije nemam sumnje u to. Imaju vrlo kvalitetan sastav, mnogo dobrih igrača su doveli, a ja bih tu pre svega istakao angažman našeg nekadašnjeg kapitena Đorđa Rosića koji je po mom mišljenju jedan od najboljih futsal igrača u Drugoj futsal ligi Srbije”.

Po svemu sudeći, biće to vrlo ozbiljan izazov za trenera Vuksanovića i njegove izabranike, ali isto tako i prilika da odmere snage i ispitaju svoje mogućnosti na megdanu sa izuzetno kvalitetnim rivalom.

Utakmica se igra u subotu, u Loznici sa početkom od 19 časova i 30 minuta i nadamo se lepim vestima.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *