Novi smerovi za kuvara i trgovca u ETŠ „Knjaz Miloš“

Kao i sve škole u Srbiji, Ekonomsko-trgovačka škola „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca je tokom vanrednog stanja ispunjavala svoj nastavni plan i program online putem, preko platforme Google učionica.  O radu ove školske ustanove, daljim planovima ali i novinama koje se očekuju, razgovarali smo sa Snežanom Kasapović-Rašić, nastavnikom ekonomske grupe predmeta u ekonomsko-trgovačkoj školi „Knjaz Miloš“.

–  Komunikacija i rad sa učenicima uspešno su realizovani preko platforme Google učionica. – rekla je Snežana Kasapović-Rašić, nastavnik ekonomske grupe predmeta u ekonomsko-trgovačkoj školi „Knjaz Miloš“ i dodala:

Za najaktivnije učenike tokom online nastave, školska godina se završava 31. maja, a srednjoškolci koji žele da poprave ocene, dolaziće još dve nedelje u školu.

S obzirom na situaciju sa korona virusom, u grupi može biti najviše desetoro učenika, bez dužeg zadržavanja u školskoj zgradi i uz poštovanje zaštitinih mera. Kada su u pitanju obrazovni profili Ekonomsko-trgovačke škole Knjaz Miloš“, pored tri postojeća; ekonomskog tehničara, komercijaliste i finansijskog administratora, od sledeće školske godine uvodi se novi smer za kuvara.

Kada je u pitanju plan za narednu školsku godinu, očekuje nas novi smer, treći stepen kuvar i trgovac . – naglasila je Kasapović-Rašić i dodala:  Trgovački smer se uvodi ponovo, a kuvar je novi obrazovni profil za koga smatramo da je potreban i intersantan kada je u pitanju milanovačka opština koja ima potencijale za razvoj turizma.

Takođe, značajna novina u radu  Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“ je praktična nastava za ekonomske tehničare koja ih očekuje na drugoj godini, a zahvaljujući dobroj saradnji škole sa milanovačkim preduzećima i kompanijama, učenici imaju priliku da se kroz praktičnu nastavu što bolje osposobe za svoja buduća zanimanja.

Ekonomsko-trgovačka škola“Knjaz Miloš“ 1. juna slavi tridesetogodišnjicu od osnivanja, a jubilej će ove godine shodno okolnostima, biti skromnije upriličen, preko elektronskih medija i školskog sajta na kome će se prikazati celokupni rad ove školske ustanove od njenog osnivanja do danas. Kada su u pitanju maturanti, za njih je nastava završena i  u toku su pripreme za maturske ispite koji ih očekuju od 4. do 12. juna. U skladu sa epidemiološkom situacijom, tokom polaganja ispita u grupi može biti najviše desetoro učenika.

Ovo je prilika za sve osmake da, ukoliko još nisu odlučili koju školu da upišu, razmisle o Ekonomsko-trgovačkoj školi „Knjaz Miloš“ kao jednoj od mogućnosti.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *