NSZ Filijala Čačak: Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za zavarivače

U organizaciji NSZ Filijale Čačak danas su dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za zavarivače. Obuka za zavarivače sa atestom realizovana je u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“ i uključivala je lica iz kategorija teže zapošljivih, bez kvalifikacije i dugoročno nezaposlene.

nikola vojinović nsz
Nikola Vojinović, Foto: GM Press

„Na tržištu rada postoji potreba za zavarivače sa atestom. Sve obuke koje se organizuju i koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje organizuju se prema potrebama tržišta rada, prema potrebama poslodavaca i sigurno će ovo doprineti da se lakše pronađe zaposlenje i da se u što kraćem roku odgovori na potrebe tih poslodavaca’’, istakao je Nikola Vojinović, načelnik Odeljenja za razvoj preduzetništva, programa zapošljavanja, obrazovanja i obuku Filijale Čačak NSZ.

Sa evidencije nezaposlenih u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima, 13 polaznika je pohađalo tromesečnu obuku u organizaciji NSZ, Mokrogorske škole menadžmenta, Akademije „Oksford“ i DOO „Alpero“.

dragomir milošević
Dragomir Milošević, Foto: GM Press

„Dva meseca sam išao na obuku, očekujem da ću naći posao, to mi je i cilj – da nađem posao što pre, kako ne bih zaboravio ono što sam naučio“, rekao je Dragomir Milošević, polaznik obuke za zavarivače, a od danas i sertifikovani zavarivač.

Milanovčanin Zoran Obradović, kom je danas, takođe, dodeljen sertifikat, rekao je kako je poziv za obuku rado prihvatio.

zoran obradović
Zoran Obradović, Foto: GM Press

„Mogu da kažem da je sve ispoštovano, što se tiče instruktora, materijala i opreme, tako da sam zadovoljan sa tim, a sada ću tražiti neki posao’’, dodao je Obradović.

sertifikat
Foto: GM Press

Obuke za tržište rada su jedna od značajnih mera aktivne politike zapošljavanja i sprovode se u cilju podizanja nivoa konkurentnosti nezaposlenih lica. Sa istim ciljem je obuka za zavarivače realizovana u više filijala NSZ u Srbiji.

Ostale vesti možete pričitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *