Pražnjenje grejnih instalacija u zgradama

JKP “Gornji Milanovac”, kao Energetski subjekt, obaveštava korisnike sistema daljinskog grejanja da će u periodu od 11.09.2020. – 27.09.2020.g. biti ispražnjene grejne instalacije u zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja.
U tom periodu korisnici će moći da izvrše neophodne radove na svojim unutrašnjim toplotnim instalacijama u stanovima i lokalima ( zamena radijatorskih ventila, zamena radijatora, propiranje radijatora ).

Postojeći radijator ( grejno telo ), može se zameniti odgovarajućim koji je iste ili slične snage kao postojeći kako se ne bi narušio toplotni balans zgrade. Takođe, u ovom periodu stanari ( Skupštine stanara ) mogu vršiti popravke na instalacijama u zajedničkim prostorijama, hodnicima i podrumima ( zamena kosih balansnih ventila, popravka instalacija,… ) isključivo uz prethodnu saglasnost JKP “Gornji Milanovac”.
Druge radnje na unutrašnjim toplotnim instalacijama nisu dozvoljene bez saglasnosti JKP “Gornji Milanovac”.Poželjno je da korisnici koji nisu menjali radijatorske ventile u poslednjih 10-ak godina zamene iste na svojim grejnim telima zbog kvalitetnije isporuke toplotne energije. U suprotnom, ukoliko se ustanovi da je temperatura u stanu nezadovoljavajuća, a uzrok tome je neispravan radijatorski ventil, neće se prihvatati reklamacije.
Pražnjenje instalacija i zamena radijatorskih ventila, u periodu od 01.10.2020.g. – 05.05.2021.g. nije dozvoljeno, sem u slučaju većih kvarova u objektu.

Obzirom da ne znamo kakva će biti epidemiološka situacija u toku grejne sezone, molimo Vas da maksimalno ozbiljno shvatite ovaj problem, jer zbog moguće socijalne distance radnici neće biti u mogućnosti da ulaze u Vaše stanove i zajedničke prostorije radi sprečavanja potencijalnih havarija. Potrudite se maksimalno da Vam instalacije budu pouzdane i funkcionalne za predstojeću grejnu sezonu.

 

GM Press / Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *