Obeležena slava Gornjeg Milanovca i crkve Svete Trojice

Jutros je u crkve Svete Trojice održana svečana arhijerejska  liturgija povodom praznika Silaska Svetog duha na apostole, slave Hrama Svete Trojice i gradske slave. Liturgiji je prisustvovao predsednik opštine Dejan Kovačević sa porodicom, koji je sa sveštenstvom crkve slomio slavski kolač.

foto: KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE
foto: KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE
foto: KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

 – Radost je naša danas, draga braćo i sestre višestruka. Na prvom mestu jer slavimo rođendan crkve Hristove, zatim što naš Hram slavi danas zajedno sa gradom Gornjim Milanovcem ovaj praznik kao svoju slavu. Neka bi Gospod svima nama koji smo kršteni Svetim krštenjem, miropomazani Duhom Svetim podario svoje carstvo  nebesko , učinio nas po rečima Jovana Damaskina, naslednicima Božijim i sunaslednicima Hristovim. Pribrojao nas među istinske i verne sluge svoje i u ovom životu i u večnosti, sada i uvek i u sve vekove i vekova. Amin.  – deo je propovedi koja se čula na današnjoj liturgiji.

Obeležavanju današnjeg praznika, osim brojnih vernika, prisustvovali su direktori javnih preduzeća i ustanova kao i predstavnici Vojske Srbije.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *