Objavljene nove liste mališana koji su primljeni u PU“Sunce“

Prvi konkurs za upis dece u PU Sunce poništen je 22. Jula, a nove liste sa imenima mališana primljenih u vrtić objavljene su juče.

Prema rečima Bojana Gvozdenovića, vd direktora PU Sunce, odluka o prioritetima doneta je po osnovu bodovanja a vrednovalo se radno angažovanje oba roditelja, broj članova porodice a prednost su imala i deca sa smetnjama u razvoju. Takođe na odluku su uticali psiholozi po osnovu čije procene su preloženi mališani kojima je neophodno da pohađaju PU.

Bojan Gvozdenović, vd direktora PU“Sunce“

-Usled prigovora nekolicine roditelja na preliminarne liste, komisija je ponovo zasedala i ustanovila manje tehničke greške, koje su ovom prilikom ustanovljenje i otklonjene. Nove liste su objavljene na sajtu vrtića i na ispred objekata, pravo na žalbu roditelji imaju tokom narednih 15 dana – rekao je za GM PRESS  Bojan Gvozdenović, vd PU Sunce.

Broj upisanih mališana nije promenjen, 138 ih primljeno  dok je 143 ostalo ispod liste. Problem nedostatka mesta u vrtiću  pristutan je je u Gornjem Milanovcu već dugo. Lista čekanja delimično je smanjena od kada je prostor bivše kuhinje adaptiran u tri sobe, čime je obezbeđeno mesto za 70 dece. Iz loklane samouprave najavljuju izgradnju aneksa u Nevadama, čime će i liste čekanja postati prošlost.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *