Od danas ponovo radi Kovid ambulanta

Direktor Doma zdravlja, Dr Aleksandar Čivović, obavestio je javnost o ponovnom otvaranju Kovid ambulante u Gornjem Milanovcu.  Ambulanta je danas radila od 7 do 17 časova, a od sutra, rad će biti organizovan u dve smene.

Iako nema povećanja broja obolelih na teritoriji naše Opštine, zbog velikog broja građana koji žele da budu testirani, Dom zdravlja ponovo je otvorio Kovid ambulantu. Prema najnovijim instrukcijama, Kovid ambulanta u Gornjem Milanovcu od sutra će raditi od 7 do 20 časova.

„U javnosti je došlo do pojave blage panike u proteklih nekoliko dana, a to se vidi i u većem broju poseta izabranim lekarima. Mi imamo 22 izabrana lekara i svako od njih ima za nijansu drugačiji pristup. Da ne bi dolazilo do stvaranja bilo kakve amplitude u postupanju i da ne bismo imali opterećenje izabranih lekara za rad sa drugim pacijentima, mi smo odlučili da od danas ponovo uvedemo Kovid ambulantu“ – rekao je Aleksandar Čivović.

Prema njegovim rečima, osim dva slučaja zaraze koji su potvrđeni kod mlađih osoba u nedelju 21. juna, svi rezultati koji su prethodnih dana stigli za pacijente indikovane na Kovid 19 bili su negativni, tako da novoobolelih na području naše opštine nema.

Iako je virus oslabio i daje lakšu kliničku sliku kod većine pacijenata, prema rečima doktora Aleksandra Čivovića, preporuke o pojačanoj higijeni ruku, kao i nošenju zaštitnih ličnih sredstava, i dalje se treba pridržavati.

GM Press / Milica Vukelić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *