Od danas rade ugostiteljski objekti, a od sledećeg ponedeljka i predškolske ustanove

U protekla 24 sata na teritoriji opštine Gornji Milanovac registrovano je još jedno lice obolelo od Kovida 19, a 7 ih je izlečeno, rečeno je danas na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije. Šest pacijenata, čiji su testovi negativni, otpušteni su iz Plave hale u Čačku, a jedno lice otpušteno je iz Opšte bolnice. 

Od početka epidemije zaraženo je 52 lica, 27 je izlečeno, 21 je trenutno na lečenju, a nažalost, 4 lica su preminula.

“U prilog ublažavanja mera koje je donela Vlada Republike Srbije, danas počinju sa radom kafići i drugi ugostiteljski objekti. Njihovo radno vreme do ukidanja vanrednog stanja biće od 7 do 17 časova, uz obavezno pridržavanje svih preventivnih mera prema odluci Vlade Republike Srbije” – rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac i komandant Štaba za vanredne situacije.

Kovačević je obavestio javnost da od 11. maja počinju sa radom i vrtići na teritoriji naše opštine, a lokalna samouprava će u narednim danima organizovati dezinfekciju svih objekata predškolske ustanove “Sunce”.

“Dezinfekciju unutrašnjih prostorija vršiće Zavod za javno zdravlje iz Čačka, dok će spoljnu dezinfekciju, svih pristupnih puteva, trotoara i igrališta izvršiti radnici JKP Gornji Milanovac, tako da će od 6. do 8. maja kompletan posao biti završen i vrtići će biti spremni da prime decu 11. maja” – objasnio je Kovačević.

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *