Odbornici SO usvojili drugi rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac

Na jedanaeestoj Sednicic SO Gornji Milanovacizmeđu ostalog usvojeni su drugi rebalans budžeta u 2021. godini kao i Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu za period od 1.01 do 30.09. 2021.

Prilikom obrazlaganja predloga odluke o drugom rebalasnu budžeta na današnjoj sednici rečeno je da su zarade na području gornjomilanovačke opštine u periodu od maja do avgusta ove godine uvećane za čak 18 procenata u odnosu na septembar i oktobar 2020., što je doprinelo da se gotovo 50 miliona slije u opštinsku kasu. Takođe, istaknuto je da je realizacija planiranih prihoda zaključno sa septembrom ostavrena sa 81,56%.

FOTO/Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

-Želim da izrazim zadovoljstvo zbog toga što su i pozicija i opozicija glasale za rebalans budžeta, koji je zaista u iznosu od 97 miliona dinara veoma dobar, a sam razlog za zbog čega je budžet uvećan omogućava nam dodatni optimizam. Naime, plate u Gornjem Milanovcu su značajno povećane pa je porez od zarada doprineo da imamo taj iznos sredstava za rebalans. Danas je izabran i zamenik sekretara SO Gornji Milanovac, gospođa Savić koja je već obavljala tu funkciju. Današnja rasprava je bila veoma konstruktivna i sve je proteklo u najboljem redu – istakao je Lazar Nikolić, predsednik SO.

FOTO/GM PRESS

Među usvojenim tačkama danas se našao i predlog odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine. U pitanju je 1149 novih ulica I gotovo 300 nasellenih mesta, koja će zahvaljujući ovoj odluci dobiti ime. Razrešena je i nedoumica kako će izmene uticati na lična dokumenta građana, čije će ulice promeniti naziv, pa je sa tim u vezi rečeno da se takse za promenu lične karte  uslovnjenu promenom adrese neće naplaćivati, ali da će u slučaju isteka isprave (kada će se menjati i adresa)  naplata biti vršena prema važećem cenovniku.

Inače, na jedanaestoj redovno sednici SO usvojene su i sve ostale tačke Dnevnog reda.

GM PRESS/M.M.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *