Odličan plasman četvoro osmaka iz OŠ „Momčilo Nastasijević“

Gornji Milanovac svakako ima čime da se ponosi. Učenici iz OŠ „Momčilo Nastasijević“ osvojili su dobre plasmane  na Republičkom i Okružnom takmičenju iz srpskog jezika.  Čak četvoro učenika ove škole  takmičilo se na Republičkom nivou koje je održano u nedelju 30. maja na Filološkom fakultetu u Beogradu.

I ako epidemiološka situacija dosta bolja u poslednje vreme i dalje se ne može reći da su okolnosti u kojima su se osmaci iz OŠ“ Momčilo Nastasijević“ pripremali za takmičenje iz srpskog jezika. Organizovati sve , besprekorno ispratiti čitavu online organizaciju, veliki trud i rad i svakako velika požrtvovanost donele su i veliki uspeh za učenike osmog razreda na takmičenju iz srpskog jezika.

-Naravno da smo zadovoljni rezultatima , jer smo naporno radili u ne tako sjajnim uslovima zbog čitave situacija zbog korona virusa. Čak četvoro učenika iz naše škole predstavljalo je naš grad na ovom takmičenju. Nije bilo lako održati motivisanost đaka, prilagoditi se novom načinu rada, ali sve je na kraju ispalo i bolje nego što smo očekivali- istakla je za portal Nataša Buha, nastavnica srpskog jezika.

Foto/Nataša Buha, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Momčilo Nastasijević“

Da se svako zalaganje i rad na sebi na kraju uvek isplati zasigurno su dokaz postignuti rezultati učenika osmog razreda „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca. Učenje kroz google mit učionice, praćenje nastave kada god bi to bilo moguće i u školi samo su mali deo onoga kroz šta su ovi učenici prošli.

-Bilo je teško , obzirom na čitavu situaciju zbog pandemije, ali smo se dobro organizovali i nastavnica nam je za sve izlazila u susret kako bismo se što bolje spremili za ovo takmičenje. Srećan sam što sam osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju, a posle osnovne škole upisaću gimnaziju „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu- rekao je za portal Ognjen Milićević, učenik osmog razreda i učesnik na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika.

Foto/Ognjen Milićević

 

-Ovo je meni prvo takmičenje iz srpskog jezika na kojem sam učestvovao, veoma mi je žao što mi je falio samo jedan bod za treće mesto , ali srećan sam što sam bio deo ekipe. Posle osnovne škole upisaću elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ u Beogradu- saopštio nam je Mihajlo Marković, učenik osmog razreda

Foto/Mihajlo Marković

 

U vikendu koji je protekao đaci osmog razreda OŠ „Momčilo Nastasijević“ odneli su kući odlične rezultate. Naša opština ima čime da se ponosi , a iz škole poručuju da će i u budućnosti nastojati da učestvuju na takmičenjima i da ostvaruju dobre plasmane.

GM PRESS/Emilija Vukašinović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *