Odlična saradnja sa lokalnom samoupravom, ocenili predsednici mesnih zajednica

U Velikoj sali Opštinke uprave Gornji Milanovac, održan je treći sastanak predsednika mesnih zajednica sa područja milanovačke opštine i predstavnika lokalne samouprave i JP za izgradnju.

Pomoćnik predsednika opštine za saobraćaj i infrastrukturu Branko Martinović, načelnik opštinske uprave Dejan Veljović i direktor JP za izgradnju Božidar Vučetić, razgovarali su sa prisutnima o prioritetnim problemima koji se tiču lokalnih i nekategorisanih puteva, a koji su u nadležnosti JP za izgradnju, u skladu  sa Odlukom o komunalnIm delatnostima.

Rekonstrukcija oštećenih deonica  tiče se nasipanja, postavljanja cevi, uređenja kanala i rastinja oko saobraćajnica, a prednost imaju putevi koji su od ključnog značaja za seosko stanovništvo. Predsednici mesnih zajednica  izuzetno su zadovoljni organizovanjem sastanaka koji će unaprediti saradnju sa lokalnom samoupravom.

-Jako je korisno da na ovakvim sastancima ljudi lično iznesu ono što stvara poteškoće i što treba preduzeti u svakoj mesnoj zajednici– kaže Milovan Nikolić, predsednik MZ Rudnik.

Milovan Nikolić, predsednikk MZ Rudnik

Predsednik MZ Trudelj,Zoran Matić, istakao je da infrastruktura u većini sela predstavlja najveći problem,da je dobro što se na  okupljanjima predsednika mesnih zajednica sagledavaju najefikasnija rešenja za svako mesto i dodao:

-U prethodnom periodu smo imali izuzetnu saradnju sa Opštinom i Javnim preduzećem. Nadam se da će to sada biti još bolje jer ovaj sastanak vodi unapređenju i podizanju dosadašnje saradnje na viši nivo.

Zoran Matić, predsednik MZ Trudelj

Nikola Jaćimović, predsednik MZ Dragolj, naveo je da je dobro što je na sastanku govoreno o konkretnim problemima i mogućnostima za njihovo rešavanje.

-Najvažnije je što će se utvrditi plan sa konkretnim i najhitnijim zadacima na kojima će se raditi u toku ove godine-rekao je Jaćimović.

Nikola Jaćimović, predsednik MZ Dragolj

Nakon usvajanja iznetih predloga, JP za izgradnju će izraditi plan rada za 2021.godinu koji će biti razmotren na veću i sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, a po nalogu opštinske uprave započeće se sa realizacijom predviđenih aktivnosti.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *