Odloženo Međunarodno bijenale umetnosti minijature u Gornjem Milanovcu

Zbog situacije sa Kovidom 19,  kulturni događaji i manifestacije otkazani su u čitavom svetu, a tako je i sa ovogodišnjim jubilarnim Međunarodnim bijenalom umetnosti minijature zakazanim za 21. april u našem gradu.

– Otvaranje izložbe biće kada se za to steknu uslovi – rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu i dodao: – Kulturni centar je odradio sve pripremne radnje za otvaranje izložbe ali smo zbog situacije u kojoj se nalazimo uručili zvanično saopštenje učesnicima svih 27 zemalja o odlaganju izložbe.

Iako ovog proleća nećemo imati tradicionalno Međunarodno bijenale umetnosti minijature, bogata arhiva Kulturnog centra sadrži brojna filmska ostvarenja, pozorišne predstave, izložbe, koncerte i dečje programe koje naši sugrađani mogu pogledati preko Interneta, a prema rečima  direktora Arsića povećana je gledanost kulturnih sadržaja onlajn putem.

U ovim danima prioritet  je da sačuvamo svoje i zdravlje naših bližnjih, a ovogodišnje jubilarno, petnaesto Bijenale minijature sačekaće neko bolje vreme za koje verujemo da će uskoro doći.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *