Održana 69. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Na danas održanoj 69. sednici Opstinskog veća, usvojeno je svih petanaest  tačaka dnevnog reda. Najznačajnija tačka bio je rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu, po kojoj je budžet uvećan.

Po rečima  Dejana Kovačevića, predsednika Opštine, povećan je budžet Javnog preduzeća za izgradnju, kao i budžet JKP „Gornji Milanovac“.

„Povećali smo budžet u iznosu od sedam miliona dinara Javnom preduzeću za izgradnju za tekuće popravke i održavanje ulica i nekategorisanih puteva, kao i subvencije za nabavku raonika i novog kamiona, koji ćemo koristiti u zimskim uslovima“, naglašava predsednik opštine Gornji Milanovac.

dejan kovacevic
Foto: gornjimilanovac.rs

Kovačević dodaje da je povećan budžet i JKP „Gornji Milanovac“ u iznosu od 6,5 miliona dinara, za rešenje problema koji imaju stanari u Lominoj ulici.

Kovačević  se, takodje, dotakao i pitanja povećanja plata u javnim ustanovama, ali i jednokratne pomoći PU „Sunce“.

„Rebalansom budžeta opredeljena je jednokratna pomoć od 5.000 dinara za sve zaposlene“, navodi Dejan Kovačević i dodaje da kada su u pitanju zaposleni u Domu zdravlja, a koji se fiannsiraju iz lokalnog budžeta  i oni će dobiti povećanje zarada.

sednica opstinskog veca opstine gornji milanovac 2
Foto: gornjimilanovac.rs

Takodje, u okviru projekta „Reforma poreza na imovinu“, kao jedna od najuspešnijih opština je opština Gornji Milanovac i tom prilikom dobijena su sredstva u iznosu od 300.000 švajcarskih franaka, i to od Švajcarske vlade, Kovačević je naglasio da će dobijena sredstva koristiti za projekat razvojnog karaktera.

„Konačnu odluku o vrsti projekta donećemo u anketi koju smo ponudili grdjanima i koja će, nadam se, već danas  biti na web stranici naše opštine. Kao jedan od najznačajnijih projekata, istakao bih izgradnju škole za decu sa posebnim potrebama u okviru osnovne škole  „Kralj Aleksandar I“, naglašava prvi čovek opštine Gornji Milanovac.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *