Održana 70. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac usvojeno je svih 19 tačaka dnevnog reda. Članovi veća su, između ostalog, usvojili i Program održavanja uređenja vodotokova na teritoriji opštine Gornji Milanovac, kao i Nacrt odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivnje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Jedna od najznačajnijih tačaka dnevnog reda na današnjoj sednici bilo je usvajanja Programa održavanja i uređenja vodotoka na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

dejan kovačević
Dejan Kovačević, Foto: GM Press

Mi svake godine vršimo čišćenje korita pred zimu i pred velike padavine, da ne bi došlo do zagušenja vodotoka. Pored Despotovice, osposobili smo još nekoliko rečnih korita, prvenstveno mislim na Backovac, Jakljevo, Ivički potok i Parac, u čije uređenje je lokalna samouprava uz pomoć države uložila skoro 200 miliona dinara“, istakao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.

Na današnjoj sednici, između ostalog, usvojen je i Nacrt odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Podsetimo, cena poreza nije menjana nešto duže od sedam godina.

sednica opštinskog veća
Foto: GM Press

„U predhodnom periodu uspeli smo da uradimo veći obuhvat naplate poreza i da smo zajedno sa Švajcarskom vladom učestvovali u projektu gde smo locirali objekte koji nisu bili u obuhvaćeni naplatom poreza na imovinu i to je značajna stvar za budući period na osnovu koga ćemo imati veće prihode u budžetu“, kaže Kovačević i dodaje  da neće biti velikih promena u ovom nametu i ističe da najveći broj Milanovčana poštuje svoju obavezu i porez plaća na vreme.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća na dnevnom redu usvojeno je 19 tačaka, a između ostalog odbornici su  razmatrali i usvojili Rešenja o davanju saglasnosti  na izmene finansijkih planova opštine i Skupštine opštine Gornji Milanovac, kao i javnih preduzeća i obrazovnih ustanova sa područja grada.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *