Održana Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Današnju Redovnu aciju dobrovoljnog davalaštva krvi koju u zgradi Okružnog načelstva , svakog drugog četvrtka organizuje Crveni krst Gornji Milanovac i Zavod za transfuziju krvi Kragujevac u osnivanju, obeležio je nešto veći broj starijih dobrovoljnih davalaca.

Aleksandar Simović, saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta

Danas je nešto slabije u odnosu na prethodne akcije, ali zadovoljni smo, do 14 sati krv je dalo 25 ljudi – rekao je Aleksandar Simović, saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta, dodajući svaki budući dobrovoljni davaoci krvi treba da znaju da, pre nego što daju krv treba da doručkuju, da buduodmorni, da ne piju lekove protiv visokog pritiska. Sva uzeta krv najpre se daje na biohemijsku analizu, ukoliko sadrži prisustvo antitela, davaoci će o tome biti obavešteni.-

Tokom naredne nedelje milanovački Crveni krst obićiće srednje škole i informisati srednjoškolce o značaju i humanom karakteru dobrovoljnog davalaštva krvi.

Sledeća akcija dobrovoljnog davalaštva krvi je za dve nedelje, u zgradi Okružnog načelstva od 11 do 16 sati, a iz Crvenog krsta se zahvaljuju svim dosadašnjim davaocima i apeluju na sugrađane da, ukoliko mogu dođu i daju krv.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *