Održana Sednica opštinskog veća

Danas je održana druga redovna sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac. Ovom prilikom usvojene su sve tačke Dnevnog reda koje će se naći pred odbornicima na narednom skupštinskom zasedanju. Među značajnijim tačkama bilo je razmatranje informacije o pripremljenosti osnovnih i srednih škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac za tekuću školsku godinu. Usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova, kao i izmene finansijskih planova ovih budžetskih korisnika. Većinici su danas usvojili  i izveštaje o radu mesnih zajednica sa područja opštine.

Komentarišući poslednju odluku opštinskog Kriznog štaba u vezi sa ograničenim radom ugostiteljskih objekata, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je da takva odluka nije hir ni lokalnih vlasti, ni Kriznog štaba, već poštovanje odluka Vlade Republike Srbije kao neophodna mera prevencije, jer iako već petnaest dana nema novoobelilih od Covida 19 na području gornjomilanovačke opštine, rizik je prisutan kao i mogućnost pogoršanja epidemiološke slike.

Dejan Kovačević, predsednik opštine

-Još uvek nemamo niti vakcinu protiv korona virusa odobrenu od Svetske zdravstvene organizacije, niti imamo pouzdan lek, pa sve dok do toga ne dođe moramo naučiti da živimo sa ovim virusom – kaže Kovačević. On je ovom prilikom apelovao na sve sugrađane, posebno na mlade ,kojima su druženja i izlasci bitni, da svoje kontakte svedu na najmanju moguću meru, kako bi izbegli  širenje virusa, koji je i dalje prisutan.

Početak nove školske godine Kovačević je ocenio pozitivno naglasiviši da za sada nema problema ni u jednoj školi, da su đaci veoma disciplinovani I da svi nose zaštitne maske.

Nastava se obavlja i u školama i online, stvoren je model koji se u praksi dobro pokazao – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine I dodado – Usvojenim odlukama o izmeni finansijkih planova školama je omogućeno da nabave dovoljno dezinfekcionih sredstava. Zajedno sa milanovačkim  Domom zdravlja I Zavodom za javno zdravlje biće nabavljene dovoljne količine iste vrste dezinfekcionih sredstava, kako bi se izbegla upotreba alkohola  na svim površinama koje je potrebno dezinfikovati, već će u tu namenu biti korišćena sredstva koja su propisana a upotrebljavaju ih i Bolnica i Dom zdravlja.

Predsednik opštine je istakao da se radi na izmeni autobuskog reda vožnje kada je u pitanju školski saobraćaj, i da do kraja sedmice  bi trebalo da red vožnje bude prilagođen potrebama đaka, ali i trajanju časova skraćenih na trideset minuta.

Inače,  Ministarstvo prosvete  prati rad svih obrazovnih ustanova na području Republike Srbije, a lokalna samouprave svakodnevno dostavlja izveštaje na osnovu kojih se prati situacija u gornjomilanovačkim školama.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *