Oko 105.000 prikupili FK „Metalac“ i „Takovo“ za Aniku

Da su sportski kolektivi u Milanovcu pre svega utemeljeni na ljudskosti i pravim, zdravim vrednostima, još jednom je potvrđeno u vikendu za nama. Najpoznatiji fudbalski kolektivi u našem gradu, Metalac i Takovo, zajedničkim snagama organizovali su bazare ispred svojih stadiona, na kojima su prodavani suveniri oba tima, a sve u cilju prikupljanja sredstava za odlazak na lečenje malene Anike Manić. Ovom akcijom prikupljeno je nešto više od 105 hiljada dinara.

Ivan Vuksanović, trener KMF „Metalac Kolorado“

„Zajedno smo napravili sa našim prijateljima iz Takova jednu humanitarnu akciju, jednu milanovačku akciju gde ćemo, siguran sam prikupiti značajna sredstva za lečenje male Anike. Jasno mi je da ta sredstva sigurno neće biti dovoljna, ali verujem da će to dodatno probuditi svest svih sugrađana za brzom reakcijom kako bi celokupna akcija bila uspešna. Ja sam uveren da ćemo na kraju pobediti svi zajedno. Svakim danom smo sve bliži i zaista imam pozitivno mišljenje i veru u konačan uspeh“, kazao je trener KMF „Metalac Kolorado“ gospodin Ivan Vuksanović.

Za sada je brojnim akcijama, kako u samom Milanovcu, tako i širom čitave Srbije, ali i uz pomoć naših zemljaka koji žive i rade u inostranstvu prikupljena oko polovina neophodnih novčanih sredtava. Prema rečima lekara stručnih za lečenje male Anike, preostalo je još oko mesečak dana da se sakupi druga polovina, odnosno negde oko milion eura.

Gledajući požrtvovanje, pre svih građana našeg grada, volja, želja i nada za konačni uspeh i te kako postoje i sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama uspeti da Aniki obezbedimo normalno odrastanje u godinama koje su pred njom. Reči Ivana Vuksanovića svakako podižu moral i veru u konačan uspeh svih nas:

„Telefon u ruke, jedna, dve, tri poruke, koliko ko može, 858 na 3030. Nas u Milanovcu ima preko 40 hiljada, posmatrajući čitavu Srbiju još znatno više, tako da ako se svi ujedinimo, nije mnogo potrebno da akcija bude potpuno uspešna. Ne oslanjamo se na nikakve pomoći sa strane, već samo na narod, za koji sam siguran da će to uspeti. Verujem u našu humanost i to koliko umemo da pomognemo pogotovo kada je najteže. Još jednom, 858 na 3030“.

Dakle, još jednom da ponovimo, 858 na 3030. Naše malo, svakako Aniki i njenim najbližima može da znači zaista puno, a njeno izlečenje na kraju svi možemo smatrati zajedničkom velikom pobedom.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *