OLGA-LENA, EMILIJA I NIKOLINA BUDUĆNOST MILANOVAČKE GIMNASTIKE

Prvenstvo Srbije u gimnastici održano je  subotu  u Kraljevu je održano i to Prvo  kolo C programa. Na ovom takmičenju nastupale su tri takmičarke Gimnastičkog kluba „Takovski grm“ iz Gornjeg Milanovca.
Naime, Olga Lena Kostić i Emilija Jovanović su učestvovale u kategoriji 5 i 6 razred, dok je Nikolina Nerandžić nastupala u kategoriji 7 i 8 razred.
U svakoj od kategorija je učestvovalo po 32  takmičarke.  Na samom takmičenju ukupno je nastupilo preko 90 takmičarki razvrstanih u kategorije od prvog razreda osnovne škole do 4 razreda srednje škole.
Takmičarke iz Gornjeg Milanovca , s obzirom da im je ovo prvi nastup na takmičenju ovog ranga nisu uspele da osvoje medalje, ali ovo iskustvo za koje su bogatije će im mnogo značiti u budućoj takmičarskoj karijeri.
Evo šta kaže njihov trener Jelena Kozoderović:

„Izuzetno je zadovoljstvo što je naš klub nakon više godina konačno uspeo da dostigne novi nivo, a to je učestvovanje na republičkim takmičenjima.
U gimnastici je dugačak put napredovanja i veoma naporan i trnovit.Velika je stvar što je Milanovac iznedrio ovakve devojčice i ja mogu da kežem da sam prezadovoljna njihovim nastupom. One su u potpunosti opravdale ukazano poverenje. Moram da kažem da je ovaj nastup početak pisanja nove stranice istorije milanovačkog sporta a to je gimnastika. U našem gradu postoji mnogo potencijala i u tom smislu svakako treba da se zahvalim lokalnoj samouopravi koja je prepoznala naš trud i rad. Ne smem da zaboravim da se u početku kada smo osnovali klub pre 6 godina i cela zajednica uključila, pre svega mislim na direktore škola koji su nam obezbedili za početak termine i sprave na korišćenje dok nismo nabavili nove. Tu su naravno i roditelji čiju podršku imamo i moram da pomenem i to da je gimnastika jedna od najtežih sportskih discipina i samim tim ne tako popularna jer zahteva mnogo truda i rada i odricanja. Ali mi ćemo to promeniti i uticaćemo na mlade da se što više bave gimnstikom jer ona najviše i vraća, jer zdravlje nam je svima najbitnije. Naš moto je „U zdravom telu zdrav duh“ i naša misija je da što više dece prodje osnovnu i višu obuku iz gimnastike a za potencijalne takmičare ćemo obezbediti adekvatan trening za koji u Milanovcu za sada nemamo uslove sa kojima možemo da se pohvalimo. Za dve nedelje idemo u Kostolac na II kolo C programa. U toku ove dve nedelje naše takmičarke će vežbati svaki dan. Nadamo se da će biti jako uspešne.“

Drugo kolo C programa biće održano 24 i 25 oktobra u Kostolcu.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *