Opšta bolnica dobila novo ambulantno vozilo

Na javnom konkursu kod Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, oportuniteta, Opšta bolnica Gornji Milanovac dobila je sredstva za nabavku novog sanitetskog vozila kojim je obnovljen vozni park ove zdravstvene ustanove. 

dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice

– Konkurisali smo kod Ministarstva pravde i posle više godina uspeli da, po prinicipu oportuniteta, dobijemo sredstva za kupovinu jednog vozila. – rekao je dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice i dodao  – u pitanju je sanitetsko vozilo marke Pežo koje smo preuzeli prošle srede, a koje ćemo za dan-dva registrovati i početi da koristimo. Vrednost vozila je oko četiri miliona dinara i to je drugo novo vozilo u našem voznom parku, jer smo u aprilu dobili jedan sanitet donacijom sredstava kompanije Tetrapak.-

Opšta bolnica trenutno raspolaže sa četiri funkcionalna vozila za potrebe transporta pacijenata, a vozila marke Pežo i Opel kompletno su opremljena za prevoz vitalno ugroženih pacijenata kojima je potrebna srtručna pomoć tokom transporta, kako bi stigli dodo tercijalnog nivoa.

-Ovo je optimalan broj vozila, kada su u pitanju potrebe Opšte bolnice i pacijenata, tako da posle dužeg vremena imamo obnovljen vozni park – istakao je Šutić, dodajući danas nam je takođe, stigla oprema za internistički sektor u vidu jednog EKG aparata i dva holtera pritiska marke Šiler, donacija DM drogerije i donacija firme Spektar. Vrednost opreme je oko 800 000 dinara.

Pacijenti će moći da dobiju ovu vrstu medicinske usluge na predlog kardiologa, ukoliko budu dijagnostikovane srčane smetnje, preko kardiološkog dispanzera.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *