Opštini Gornji Milanovac 7,5 miliona dinara za jednošalterski sistem

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na čelu sa Brankom Ružićem i opština Gornji Milanovac, na čelu sa Dejanom Kovačevićem, predsednikom opštine, potpisali su danas  Ugovor o korišćenju sredstava za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta. 

Za ovu namenu, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opredelilo je 7,5 miliona dinara. Inače, otvaranje jedinstvenog upravnog mesta omogućiće svim građanima Gornjeg Milanovca da na jednom mestu dobiju sve informacije i tako ostvare poslove u vezi sa upravom prihoda, katastrom, komunalnim i građevinskim poslovima, izdavanjem potvrda, i sve to na jednom mestu.

„To je proces digitalizcaije koji mi nastavljamo, a za građane će biti višestruki benefit. Napravićemo sistem da više ne morate da idete od službe do službe, da možete da  sve na jednom mestu da završite kada se radi o organima uprave u Gornjem Milanovcu, kada su u pitanju katastar, poreska uprava i lokalna poreska administracija. Na taj način svi građani će uštedeti novac i vreme, a očekujemo da u martu projekat bude realizovan“, kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kovačević je ovom prilikom istakao da je Gornji Milanovac jedan od retkih gradova koji je u prvoj fazi dobio novac za jedinstveno upravno mesto, uz nekoliko opština u Beogradu i još 4 ili 5 u celoj Srbiji.

Inače, potpisivanjem ovog Ugovora, opština Gornji Milanovac obavezala se da do kraja marta sledeće godine izradi Idejno rešenje adaptacije prostora jedinstvenog upravnog mesta, kao i da obezbedi učešće u realizaciji projekta sa 10 posto sredstava.

Mirjana Milićević

Ostale vesti možete pročitati ovde.

3 Komentara

 1. Milanovcanin
  8 decembra, 2019 - 6:54 am

  Odlicno i bravo predsednice !
  Ali posto je od bivseg pomocnika za privredu (nazovi automehanicara-magistra) solarni paneli zavrsili umesto na opstini na njegovoj radionici koju je pretvorio u igraonicu-magistar je jel-da i objedinjena naplata mozda ne zavrsi u njihovom dvoristu ili pomocnoj zgradi ili plasteniku…..a da i z centra do naplatne stanice licno gradjane prevozi magistar sa dzipom koji mu brat doktor iz Bg donirao jer je ostao bez funkcije .
  Ne dozvolite da ovakvi posteni radni vredni vise pomazu radu gradske vlasti-puno ce nas gradjane da kosta finansiski a vas ugleda i obraza jer idu izbori…….

  Reply
 2. Milena
  8 decembra, 2019 - 6:58 am

  Prave stvari za pravi grad i Vlast kakvu zasluzujemo.

  Reply
 3. Mi volimo Milanovac
  8 decembra, 2019 - 7:01 am

  Nadamo se da ce i dalje Milanovac biti uzor i Cacku i Kv i Kg po svemu !

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *