Opštinski štab za vanredne situacije održao Konferenciju za novinare

Opštinski štab za vanredne situacije organizovao je danas u 12 sati Konferenciju za novinare, u Svečanoj Sali zgrade Okružnog načelstva. Građanima su se tom prilikom obratili predsednik Opštine Gornji Milanovac i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević, direktor  Doma zdravlja, dr Aleksandar Čivović i direktor Opšte bolnice, dr Predrag Šutić.

Povodom jučerašnje posete državnog sekretara Berislava Vekića Gornjem Milanovcu, predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da su Vlada Republike Srbije I Ministarstvo zdravlja odlučili da Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu postane NE KOVID bolnica.

Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu neće više primati pacijente pozitivne na Kovid 19, a svi pacijenti koji su sada smešteni na grudnom odeljenju biće u toku današnjeg dana prebačeni u Opštu bolnicu u Čačku koja je kompletno pretvorena u KOVID bolnicu. Sa druge strane, svi pacijenti iz Moravičkog okruga koji nisu obobleli od Kovida 19 lečiće se u milanovačkoj opštoj bolnici, saopšteno je na Konferenciji za novinare.

Prema poslednjim podacima u Gornjem Milanovcu 25 lica zaraženo je virusom Kovid 19. U Kovid ambulanti Doma zdravlja dnevno se u proseku obavi oko 70 pregleda. Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović govorio je na današnjoj konferenciji o tome na koji način će se tretirati pozitivni pacijenti, s obzirom da će biti upućivani u Opštu bolnicu u Čačku. Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine i dalje je stabilna i pod kontrolom.

Detaljniji izveštaj sa Konferencije pogledajte u Centralno informativnoj emisiji Dan.

GM Press / Milica Vukelić

2 Komentara

 1. Svetlana
  10 jula, 2020 - 11:01 pm

  Bas je stabilna? A sto Čačani dolaze u Bonsai i sede jedni drugima na ledjima…sto zaraženi covidom 19 šetaju po gradu a treba da budu u izolaciji, ko njih kontroliše? Možda zato mogu sto su prijatelji sa nekima, sto su vlasnici firme, Restorana za izdavanja, sto nekom žena radi u bolnici pa može i dosta drugih…. Ne treba da se opustamo, već treba da uvedeno i mi mere zabrane veselja i proslava, zna se gde se najviše siri virus, a i svi ovi su se na veselju i proslavama zarazili!

  Reply
 2. Svetlana
  10 jula, 2020 - 11:05 pm

  Zar vi novinari ne možete da postavite pitanja na tim konferencijama kriznim stanu, ovo sto mi pišemo vama? Zasto onda da pišemo komentare kad sve ode u etar? Postavite pitanja koja mi ovde pišemo!

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *