Opštinsko takmičenje osnovnih i srednjih škola u stonom tenisu

Šest meseci je trajala pauza sa održavanjem bilo kakvih opštinskih sportskih takmičenja u konkurenciji osnovnih i srednjih škola. Napokon je došao red da se i taj prekid okonča i da se deca ponovo međusobno oprobaju u svojim sportskim veštinama.

Prvo nadmetanje koje je zvanično održano je opštinsko takmičenje u stonom tenisu.

Generalni sekretar saveza za školski sport u Gornjem Milanovcu, Vladimir Radonjić

“Posle 6 meseci pauze nastavili smo sa takmičenjima, malo u otežanim uslovima, ali ipak najbitnije je da se polako vraćamo uobičajenim aktivnostima. Odziv ekipa i učesnika u stonom tenisu je inače veliki, ali smo ove godine bili primorani da smanjimo taj broj zbog opšte poznate situacije. Bitno je da smo počeli sa nadmetanjima i nadamo se da će se i brojnost povećavati iz nedelje u nedelju i da će sve uskoro biti kao i ranije”, rekao je generalni sekretar saveza za školski sport u Gornjem Milanovcu Vladimir Radonjić.

Na samo takmičenje odazvalo se dosta učesnika, ali je samo određeni broj mogao da nastupi, obzirom da su zbog određenih mera zaštite usled globalne pandemije virusa COVID-19, škole bile primorane da skrate broj svojih predstavnika:

“ U osnovnim školama je bilo 6 ekipa, dve ekipe u ženskoj konkurenciji i četiri u muškoj, dok su se u konkurenciji srednjoškolaca prijavile sve tri škole u obe konkurencije.”

Titule šampiona za ovu sezonu poneli su:

  • U nadmetanju osnovnih škola u pojedinačnoj konkurenciji kod dečaka je trijumfovao Bogdan Lukić iz OŠ “Aleksandar I”, a kod devojčica Mina Vuković iz iste, dok su ekipno pobedili dečaci takođe iz OŠ “Aleksandar I “, odnosno devojčice iz OŠ “Ivo Andrić “ iz Pranjana.
  • U takmičenju srednjoškolaca, u pojedinačnoj konkurenciji, pobedili su Mihailo Milošević iz TŠ “Jovan Žujović”, odnosno Teodora Glišović iz gimnazije “ Takovski Ustanak”, dok su timski prvaci postal dečaci iz TŠ “Jovan Žujović “ zajedno sa devojčicama iz gimnazije “ Takovski Ustanak “

Nakon takmičenja u stonom tenisu preostalo je da se održe još dva. U četvrtak će biti održano takmičenje u streljaštvu, dok je za narednu nedelju planirano u atletici.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *