Opštinsko takmičenje u atletici učenika osnovnih i srednjih škola

Usled brojnih poteškoća nastalih globalnom pandemijom virusa COVID-19, napokon je održano i tradicionalno opštinsko takmičenje u atletici učenika osnovnih i srednjih škola. Na terenima SD „Takovo“ učešće je uzelo ukupno 59 takmičara, a sve u organizaciji Saveza za školski sport i organizaciju takmičenja „Igrom do zdravlja“.

Pored velikog broja individualnih takmičara, nastupile su i dve ekipne u konkurenciji osnovnih škola, kao i jedna srednjoškolska.

Kod pionira, odnosno učenika osnovnih škola, plasman na okružno takmičenje izborila je OŠ „ Kralj Aleksandar I “, dok je kod pionirki to učinila OŠ „ Sveti Sava „. Što se tiče individualnih plasmana u istoj konkurenciji, rezultati su sledeći:

Pioniri:

100m – Nemanja Sretenović – OŠ „Desanka Maksimović“

300m – Ognjen Nikolić – OŠ „Sveti Sava“

800m – Luka Vasović – OŠ „Sveti Sava“

Skok u vis – Filip Janković – OŠ „Sveti Sava“

Skok u dalj –  Vuk Paunović – OŠ „Sveti Sava“

Bacanje kugle – Lazar Janković – OŠ „Desanka Maksimović“

Pionirke:

100m – Emilija Božanić –  OŠ „Kralj Aleksandar I“

300m – Mina Milošević – OŠ „Desanka Maksimović“

600m – Ana Maleš – OŠ „Kralj Aleksandar I“

Skok u vis – Emilija Likić – OŠ „Kralj Aleksandar I“

Skok u dalj – Staša Radoman – OŠ „Kralj Aleksandar I“

Bacanje kugle – Nikolina Marjanović – OŠ „Sveti Sava“

Sara Đorđević, učenica VIII razreda OŠ “Sveti Sava”

“Danas sam trčala u discipline 300m, kao i štafetu 4×100 metara. Ostvarila sam dobre rezultate u oba nadmetanja, odnosno ostvarila obe pobede. Vrlo sam zadovoljna ostvarenim uspesima kojima smo obezbedili plasman na okružno takmičenje u Čačak”, rekla je mlada Sara Đorđević, učenica VIII razreda OŠ “Sveti Sava”.

U konkurenciji omladinaca plasman na okružno takmičenje izborila je TŠ “Jovan Žujović”, a pojedinačni plasmani na isto su sledeći:

Omladinci:

100m – Dušan Milovanović – ETŠ „Knjaz Miloš“

400m – Martin Vujović – TŠ  „Jovan Žujović“

Skok u vis – Lazar Dmitrović –  ETŠ „Knjaz Miloš“

Skok u dalj – Denis Hajdinović –  ETŠ „Knjaz Miloš“

Omladinke:

100m – Ivana Ilić – ETŠ „Knjaz Miloš“

400m – Natalija Jocović – ETŠ „Knjaz Miloš“

Skok u dalj – Danijela Drobnjaković – ETŠ „Knjaz Miloš“

Bacanje kugle – Marija Solujić – ETŠ „Knjaz Miloš“

Ivana Ilić, učenica IV godine ETŠ “Knjaz Miloš”

“Treniram atletiku u Čačku već sedam punih godina. Imam treninge 6 puta nedeljno. Imam za sada veliki broj trofeja i mogu da se pohvalim velikim uspesima za svoj uzrast. Dvostruka sam šampionka Balkana na 100m, kao i štafeti 4×100, višestruka sam državna rekorderka…. Atletika kao sport  sama po sebi zahteva dosta rada i truda da bi se ostvarili dobri rezultati. Ja se generalno ne odričem toliko toga, pošto nekako uspevam da uskladim školske obaveze sa treninzima, a uopšteno ne volim izlaske, pa mi ta neka odricanja i ne padaju toliko teško”, rekla je talentovana i već sada vrlo uspešna atletičarka iz našeg grada, pred kojom je lepa budućnost, Ivana Ilić, učenica IV godine ETŠ “Knjaz Miloš”.

Posmatrajući sve rezultate i nastupe mladih atletičara, takmičenje je svakako bilo vrlo uspešno, a nama ostaje da im poželimo puno uspeha na predstojećem okružnom nadmetanju.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *