OSLIKAVANJE CRKVE U GORNJEM MILANOVCU

Dragi parohijani,
Obaveštavamo Vas da su blagoslovom Božjim i odlukom našeg Episkopa žičkog Gospodina Justina počeli pripremni radovi za živopisanje (oslikavanje) našeg Sabornog hrama Sv. Trojice u Gornjem Milanovcu.
U prvoj fazi biće odrađeni sledeći radovi: zamena kompletne stolarije i svi molerski radovi. Cena ovih radova je 2.169.352,oo dinara i oni su u toku.
Druga faza je živopisanje (oslikavanje) hrama, koje će početi odmah po završetku prve faze. Cena oslikavanja je 140 evra po kvadratu (u cenu su uračunati pripremni radovi).
Ovo istorijsko delo kojim je naša generacija počastvovana, očekuje i priložničko učešće svih nas. Pozivamo Vas da svojim prilozima ugradite sebe i svoju porodicu u zadužbinu kneza Miloša Obrenovića u kojoj se uznosi molitva već 158 godina. Vašim prilozima biće oslikani delovi našeg velelepnog hrama na slavu Božiju i Njegovih Svetih ugodnika, a na duhovno i telesno zdravlje svih nas.
Svetitelje koje najviše slavimo kao Krsne slave (Sv. Nikolu, Sv. Jovana, Sv. Arhangela Mihaila, Sv. Georgija…) moguće je darivati samo zajednički, jer ne želimo da oduzmemo mogućnost svima koji žele da učestvuju u njihovom oslikavanju.
Imena svih priložnika biće upisana u zvaničnu arhivsku knjigu priložnika naše Crkvene opštine i moguće je navesti ko prilaže i za koga prilaže dar (za zdravlje ili pokoj duše nekoga).


Prilog je moguće darivati uplatom na žiro račun u Halk banci broj 155-4650-28, ili ličnim prilogom kod Crkve u Gornjem Milanovcu.
Prilikom odlučivanja da li ćete uzeti učešća, imajte na umu reči Svetoga Pisma:“… Jer gde je blago vaše, onde će biti i srce vaše!“(Matej 6,21).
Naročito molimo i pozivamo Opštinu Gornji Milanovac i privrednike našeg grada da pomognu u realizaciji velikih pripremnih radova, kao i u oslikavanju svodova našeg hrama gde su predviđeni veliki Gospodnji praznici (Vaskrs, Božić, Bogojavljenje, Cveti ….)

Gornji Milanovac,
16. septembar 2020. god.
CRKVENA OPŠTINA GORNjI MILANOVAC

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *