Otvorena izložba na Rudniku

Izložba slika u organizaciji udruženja likovnih i primenjenih umetnika «Rudnički vidici» iz Gornjeg Milanovca otvorena je juče, u Domu kulture «Vojislav Ilić» na Rudniku. Izložbu je otvorio istoričar umetnosti Radoš Gačić a učestvovali su KUD «Vidovdan», frulaš Mićo Satarić i zdravičar Milan Damljanović.

Do 12. oktobra posetioci će moći da vide 43 dela koja su nastala u toku prošle godine na likovnim kolonijama koje je organizovalo ovo udruženje, a potpisuje ih 21 učesnik iz Niša, Beograda, Novog Sada, Smederevske Palanke, Čačka i Gornjeg Milanovca. Izloženi su i predmeti koje izrađuju primenjeni umetnici udruženja „Rudnički vidici“.

Pored izložbe od 6. do 12. oktobra biće relizovane četvrte po redu kreativne radionice sa decom Rudnik u okviru obeležavanja Dečije nedelje. Kroz 9 radionica deca će imati priliku da crtaju, slikaju, izrađuju dekupaž, mirišljave sapune, rade sa bakrom, izrađuju ukrasne predmete od raznog materijala, a predškolci da se igraju pravom glinom.

Ovogodišnje obeležavanje Dečje nedelje otvoreno je početkom septembra kada je oslika zid na školi u Trudelju.

Kao pokolon meštanim varošice slikari udruženja će na zidu zgrade u centru Rudnika naslikati grb Rudnika.

Generalni sponzor ovogodišnje manifestacije je kompanija «DIS» iz Krnjeva, a u pripremi I realizaciji učestvovali su Kulturni centar Gornji Milanovac, kompanija ROC Rudnik, Hotel «Kraljica» Rudnik, UR «Beli»,Mesna Zajednica Rudnik i drugi.

 

GM Press

Tags: ,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *