Otvorena izložba učenika srednje umetničke škole iz Čačka

U Muzeju rudničko-takovskog kraja danas je svečano otvorena izložba učenika srednje umetničke škole iz Čačka.

Na izložbi su zastupljeni svi smerovi škole – klesar, drvorezbar i konzervator kulturnih dobara – a svojim radovima, ostvarenim na časovima stručne, praktične i predmaturske nastave predstavili su se učenici sva četiri razreda. Ono što je kuriozitet je, da se među izloženim radovima, nalazi i dosta radova naših mladih sugrađana, koji iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje za ovu školu.

 – Kada su u pitanju sami đaci, naravno da je za sve njih ovo jedan veliki podstrek. Kada u samoj postavci vide svoje radove, oni mogu da shvate gde je zapravo njihovo mesto i da uvide da su oni već sada deo jedne tradicije – mladi iz naše opštine se više od decenije upisuju u školu koju sa uspehom završavaju – rekao je Miodrag Danilović, istoričar umetnosti

Miodrag Danilović, istoričar umetnosti

U dosadašnjem radu škola je ostvarila veliki broj promotivnih, humanitarnih i revijalnih izložbi, učestvovala u radu brojnih likovnih kolonija i likovnih smotri, i ostvarila znatan broj vannastavnih projekata kroz povezivanje i saradnju sa drugim školama i institucijama kulture.

Izložba će biti otvorena do 10. Januara 2022. godine.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *