Otvorena kvantaška pijaca

U našem gradu je od juče počela sa radom sezonska, odnosno kvantaška pijaca, gde kupci mogu pazariti povrće po nižoj ceni, na malo i veliko.

Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“ uputilo je poziv poljoprivrednim proizvođačima da ponude kupcima svoje proizvode. Pijaca je upodobljena za prodaju iz kamionskog prostora. Koliko otvaranje kvantaške pijace znači našim sugrađanima , razgovarali smo sa Ivanom Lazićem, direktorom JKP Gornji Milanovac.

IVAN LAZIĆ, DIREKTOR JKP GORNJI MILANOVAC

-Obezbedili smo prostor na kome poljoprivredni proizvođači, kako lokalni, tako i regionalni,mogu prodavati svoje proizvode. Taj prostor se nalazi u Ulici Miloša Velikog, ispred zelene pijace i zakupili smo ga od Kompanije Metalac. Zakupci treba da izdvoje 600 dinara na dnevnom, odnosno 12 000 dinara na mesečnom nivou-rekao je Lazić i dodao – Naši sugrađani ovde mogu kupiti robu po povoljnijim cenama.

Ponuda na pijaci je dobra, proizvođači nude kupus, papriku i krompir na veliko, ali prodaja nije još krenula kako su očekivali.

S obzirom na to da je pijaca tek počela sa radom i da nisu svi građani informisani o mogućnosti ovakve kupovine, u narednom periodu se očekuje bolja posećenost.

Radno vreme pijace je svakog dana od 6 do 16 časova i radiće uz primenu svih propisanih mera zaštite.

 

GM PRESS / Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *