PETI MEĐUNARODNI FESTIVAL KRATKOG FILMA ,,KRATKA FORMA“

Peti međunarodni festival kratkog filma „Kratka forma“ održaće se od 25. septembra do 4. oktobra 2019. godine u Gornjem Milanovcu. Organizator festivala je Kulturni centar Gornji Milanovac, a pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

-Afirmicija filmskog stvaralaštva, širenje filmske kulture, edukacija mladih, podsticanje raznolikosti filmskog izraza, interkulturnog dijaloga i interakcije između autora, publike i učesnika projekta, širenje aktivne mreže festivala, kao i razvoj kulturnog turizma, ciljevi su koje zastupa festival „Kratka forma“ rekli su na konferenciji Boban Stefanović, urednik filmskog programa i Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra i naglasili da Festival promoviše umetničke vrednosti savremenog srpskog i međunarodnog filmskog stvaralaštva u oblasti kratkog filma, kao i nasleđe nacionalne i svetske kulturne baštine na području kratkometražne filmske umetnosti.

Za Festival „Kratka forma“ prijavljeno je preko 3000filmova koje potpisuju autori iz 132 zemljeod kojih je Selekciona komisija (Emilija Filipović, Žikica Jovanović , Boban Stefanović  i Nebojša Gojković ) odabrala  95 filmova  koji će biti prikazani u četiri takmičarske kategorije: mikro film, mini film, kratki film i filmsko stvaralaštvo dece i omladine.

– Prihvaćeni su samo filmovi nastali u poslednje dve godine, ocenjeni kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa – rekla je Emilija Filipović, predstavnik Selekcionih komisija.

Pored takmičarskog dela, Festival će sadržati odabrane filmske projekcije i prateći sadržaj: radionice, predavanja, okrugle stolove i dr.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *