Petnaest lica zaraženo, jedno izlečeno, jedno preminulo

Jedno lice koje je bilo je na respiratotru u KBC Kragujevac juče je preminulo od posledica virusa Kovida 19.

„Najpre bih hteo da izrazim saučešće porodici našeg preminulog sugrađanin” – rekao je dr Aleksandar  Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu i direktorZdravstvenog centra, dodavši je u toku jučerašnjeg dana u Prijemnoj ambulanti bilo najviše pregleda od početka  pandemije korona virusa.

„U toku prethodnog dana u Prijemnoj ambulanti milanovačkog Doma zdravlja  izvršeni su pregledi 25 lica, šestoro je hospitalizovano, izrečeno je pet mera izolacije dok ne stignu rezultati brisa. Urađeno je 11 briseva i jedan bris onkološkog pacijenta koji se ne dovodi u vezu sa korona virusom. Većina lica kojima su juče uzeti brisevi dovode se u vezu sa licima kod kojih je potvrđen Kovid 19. Danas smo pozvali još 4 ,5 lica sa liste kontakata obolelih koji imaju simptome infekcije” – naglasio je Čivović.

Dr Čivović apelovao je na sugrađane da ostanu kod kuće, da koriste zaštitnu opremu ukoliko izlaze, kao i da socijalne kontakte svedu na minimum, jer svako rizično ponašanje u ovoj situaciji može dovesti do širenja  infekcije korona virusom..

„Zdravstveni radnici i Doma zdravlja i Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu spremni su, što se tiče osoblja, opreme i zaštitnih sredstava budu na raspolaganju 24-časa u borbi  protiv virusa , a na našim sugrađanima je da se odgovorno ponašaju, jer  se virus može desiti svakome od nas“ – istakao je Čivović.

Od šest novopotvrđenih slučajeva  virusa Kovida 19 u Gornjem Milanovcu, četiri su hospitalizovana, a druga dva lica, koja su obaveštena  o rezultatima testa i inalaze se u izolaciji biće hospitalizovana u toku dana. Prema izveštaju, dva lica koja nisu stigla do kolektivnog smeštaja dobro se osećaju, a što se tiče hosptalizovanih lica njihovo stanje se prati pod budnim okom lekara i sestara.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *