Pobeda u derbiju

Nova pobeda odbojkaša Metalac Takova, ova možda i sa epitetom najvažnije do sada, ako se ima u vidu da je po drugi put savladan jedan od direktnih konkurenata za najviši plasman.

U meču 16.kola Prve lige Srbije, na parketu hale „Breza“, nadigrana je ekipa Novog Sada, a konačan rezultat posle više od dva časa fantastične odbojkaške predstave bio je 3 – 2, po setovima: 25 – 21 / 25 – 22 / 22 – 25 / 23 – 25 / 15 – 13.

“Ovo je stvarno jedna velika pobeda, velika energija, visok adrenalin, pobeda gde smo direktnog konkurenta ostavili bez mogućnosti ulaska u baraž ili u Superligu. Nadigrali smo ekipu koja se pojačala bivšim reprezentativcima, tako da je ovo stvarno jedan veliki uspeh svih nas i jedna zaista odlična utakmica u Brezi”, u dahu je govorio prvi trener milanovačkog tima Miloš Ignjatović.

Bila je to izuzetna odbojkaška utakmica koja je obilovala sa svime što taj sport čini tako posebnim, tako jedinstvenim. Dosta sjajnih napadačkih izbora, vrhunska igra u polju, maestralan blok, mnoštvo preokreta….ali recimo da je pobednički duh domaćeg tima onaj detalj koji je prelomio konačnog pobednika:

“Ono što jeste karakteristika naše ekipe, to je da nikada ne odustajemo. Mi smo već imali situacije gde smo u petom setu bili gotovo otpisani, ali se nismo predavali i imamo maksimalan skor pobeda u mečevima koji su odlazili u tajbrek. Najbitnije je da se liga posmatra na osnovu broja pobeda, a ne broja bodova, tako da nam svi ti trijumfi podjednako puno znače i dokazuju naš pobednički karakter”, zaključio je trener Ignjatović.

Detalj koji verovatno izdvaja tim Metalac Takova od ostalih rivala u Prvoj ligi Srbije, a u kome se pak  može tražiti odgovor za pobednički niz, jeste samokritičnost i želja za stalnim napretkom, a to su na potvrdile i reči sjajnog primača servisa Dimitrija Pantića:

“Mislim da je ova utakmica pokazala da smo mi jedna ekipa za velika dela, da imamo kvalitet da budemo prvi, ali da moramo još da radimo u svim elementima odbojkaške igre. Tu mislim na baš ovakve utakmice gde nam vrlo malo nedostaje da pri rezultatu 2 -0 prelomimo meč u našu korist i da bude 3 – 0,a ne kao u većini slučajeva da ode u pet setova. Vidi se da nam zafali vrlo malo snage da posle tri seta idemo kući, a to ćemo postići samo još vrednijim radom u budućnosti.”

Ovim trijumfom Milanovčani su stigli do svoga 40 boda i samo se učvrstili na čelu prvenstvene tabele. Naredni duel čeka ih sledećeg vikenda kada će odmeriti snage sa ekipom Karađorđa na njihovom parketu u Topoli.

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *