Počela dezinfekcija objekata za kolektivno stanovanje

Javno komunalno preduzeće od početka pandemije uložilo je veliki trud da osim obavljanja svih svojih redovnih aktivnosti odrađuje i posao dezinfekcije grada i javnih površina.

– Odlukom Štaba za vanredne situacije JKP Gornji Milanovac dobilo je još jedan posao a to je da na teritoriji grada dezinfikuje sve zajedničke prostorije u objektima za zajedničko stanovanje, što podrazumeva hodnike, spratove i liftove – kaže Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac i dodaje – danas smo započeli taj posao a imajući u vidu  da je u pitanju 200 objekata, planiramo da u narednih deset dana sve završimo.

Ivan Lazić direktor JKP / foto: GM Press

Od juče su sa radom počele sve pijace na području opštine a ekipe JKP imaju obavezu da vode računa o higijeni svake od njih.

– Svakodnevno radimo na dezinfekciji tih prostora i ovom prilikom molim sve zakupce da koriste zaštitna sredstva i da poštuju propisanu udaljenost – istakao je Lazić.

JKP Gornji Milanovac i u vanrednom stanju obezbeđuje redovno vodnabdevanje, redovnu isporuku toplotne energije, organizovanje rada gradskog groblja ali i odvoženje smeća. Na sebe je preuzelo i dezinfekciju glavnih saobraćajnica, Doma zdravlja, Opšte bolnice.

-Od početka vanrednog stanja  rad službi JKP Gornji Milanovac je redukovan ali blagajna ovog preduzeća nije prestajala sa radom. Ipak, stepen naplate umanjen je za posto u ovom periodu,  što će takođe otežati rad ovog preduzeća – zaključio je Lazić.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *