Počela onlajn proba male mature u milanovačkim školama

Probni testovi u okviru male mature počeli su juče i trajaće do petka. Milanovački osnovci završili su test iz srpskog jezika, danas polažu matematiku, a sutra ih očekuje kombinovani test.

– Ovo je za sve nas novo, pa je za očekivati da se ni učenici, ni nastavnici ne snađu odmah – rekla je Dragica Radišić, direktorka osnovne škole „Kralj Aleksandar I“, dodavši da je probna mala matura prilika da učenici, roditelji i profesori dobiju uvid u ono što deca znaju i da, eventualno, dopune svoje znanje dodatnim časovima, kako bi postigli što bolji uspeh.

– Dok je trajala onlajn nastava, trudili smo se da što bolje pripremimo decu za probni ispit, bilo je manjih tehničkih problema u vezi sa pristupom online platformi „Moja učionica“, i vremenski period koji je bio kratak da sve završi ispit, ali deca su se brzo snašla – rekla je Radišić.

Iako je onlajn proba polaganja male mature velika novina, kako za profesore, tako za učenike i roditelje, jučerašnji rezultati iz srpskog jezika na nivou milanovačke opštine su zadovoljavajući.

– Sve osnovne škole od sledeće godine očekuje elektronsko polaganje ispita, a milanovačke škole su uz podršku lokalne samouprave dobile sve tehničke mogućnosti za ovu vrstu polaganja – rekla je Radišić i dodala: – Od 289 učenika iz gradskog područja  94, 5% je upelo da reši test u elektonskom obliku, a što se tiče seoskog područja situacija nije ništa lošija, od 83 učenika 95% je uspelo da uradi test, tako da možemo biti zadovoljni ovim rezultatom. – izjavila je direktorka Radišić.

Nadamo se da će milanovački osnovci biti uspešni i na probnom testu iz matematike koji polažu danas posle podne.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *