Počela sa radom nova trafo stanica u Gornjem Milanovcu

Trafostanica 110/35 kV „Gornji Milanovac“, koja će znatno poboljšati pouzdanost napajanja kupaca na području milanovačke opštine, danas je zvanično puštena u rad. Pokretanju postrojenja , osim ostalih, prisustvovali su I Milorad Grčić v. d. direktora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ I Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Milorad Grčić, vd direktora JP “Elektroprivreda Srbijeistakao je  ovom priliko  da je Gornji Milanovac  u odnosu na svoju veličinu I broj stanovnika, najgušće industrijalizovan centar, i da je bilo neophodno izgraditi najmoderniju trafostanicu, koja će obezbediti stabilno snabdevanje električnom energijom  građana i privrede.

foto: opština gornji milanovac

-Napajanje eletričnom enregijom u Gornjem Milanovcu postalo je nestabilno, oprema je bila stara, prekidi česti, što je značilo  ogromne gubitke za EPS, ali i za milanovačku privredu – kaže Milorad Grčić i dodaje – u cilju sprovođenja politike Aleksandra Vučića, stabilizacije celog elektrosistema, modernizacije i izgradnje novih trafo stanica, da bi mogle da se otvaraju fabrike, da bi mogli da gradimo auto-puteve, jer izgradnje bez struje nema, došli smo i do toga da je neophodno poboljšati snabdevanje električnom nergijom i područja Gornjeg Milanovca. Pre nešto manje od godinu i po dana, položen je kamen temeljac a sada ovaj grad ima najmoderniju sto deset kilovoltnu trafo stanicu i stabilno snabdevanje. U Gornji Milanovac tokom predhodne četiri godine uložili smo ogromna sredstva, oko milijardu dinara. Trafostanica sama po sebi nije dovoljna, zbog toga smo ulagali i u niskonaponske trafostanice, u niskonaponsku mrežu i ove godine završavamo projekat niskonaponskih trafostanica u vrednosti od 80 miliona dinara. U našem petogodišnjem planu, predviđena je izgradnja još jedne 110kw trafostanice, na teritoriji Gornjeg Milanovca tako da ova tačka Srbije sa auto-putem čija je trasa nedaleko od Gornjeg Milanovca, sa stabilnim elektrosnabdevanjem bila je i biće  najvažniji industrijski centar Šumadije – naglasio je danas Grčić.

foto: opština gornji milanovac

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću i direktoru Miloradu Grčiću koji su prepoznali značaj Gornjeg Milanovca na privrednoj mapi i odlučili da ulože dosta novca u poboljšanje energetskog sistema u našoj opštini.

-Samo u poslednjih godinu dana u trafo stanicu ali i sve rekonstruisane vodove niskonaponske mreže uloženo je 520 miliona – rekao je Kovačević.  Prostorno, opština Gornji Milanovac je velika teritorija, prostire se na 836 km kvadratnih, sa jednog na drugi kraj udaljenost je 110 km, što razuđenost opštine čini  velikom i zbog toga se moramo približiti svakom građaninu i obezbediti kvalitetno napajanje električnom energijom. Ključno je da sa ovom trafostanicom dobijamo stabilno snabdevanje i građana i privrede, ali isto tako cilj nam je da svaki stanovnik opštine Gornji Milanovca, ma gde se nalazio, bilo u Gojnoj Gori ili Dragolju, mora imati stabilno napajanje električnom energijom. Razmotrili smo sve mogućnosti i nadamo se da ćemo realizovati u okviru našeg petogodišnjeg plana kojim je obuhvaćena  zamena svih drvenih bandera. Uz izgradnju nove trafostanice koja je najavljena, bićemo potpuno energetski bezbedni i neće biti probelma sa redovnim snabdevanjem – zaključio je Kovačević.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *