Počela vežba „Cyber Tesla 2019“ u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu

Ciljevi ovogodišnje vežbe „Cyber Tesla“ koja broji oko 90 učesnika, od čega 5 iz Ohaja, su izgradnja vojnih kapciteta sistema odbrane i Nacionalnog centra za prevenciju rizika u IKT sistemima Republike Srbije (Nacionalni CERT) za odbranu od visokotehnoloških napada i unapređenje saradnje sa relevantnim državnim i privatnim sektorom u cilju zaštite informacionog prostora Republike Srbije.

cyber tesla 2019
Foto: GM Press

Rukovodstvo vežbe iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generaštaba Vojske Srbije ističe da je „Cyber Tesla“ značajan događaj, jer se njenim izvođenjem unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, poboljšava koordinacija organa i institucija u čijoj su nadležnosti poslovi informacione bezbednosti, razmenjuju se iskustva iz oblasti informacione bezbednosti i unapređuje bilatelarna vojna saradnja.

cyber tesla 2019
Foto: GM Press

Na vežbi učestvuju i predstavnici privatnog i javnog sektora naše zemlje koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

cyber tesla 2019
Foto: GM Press

Vežba „Cyber Tesla“ izvodi se u okviru programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti zaštite sajber prostora. Prvi put je izvedena 2016. godine i od tada se izvodi jednom godišnje.  Dolazak visokih zvanica na multinacionalna komandno-štabnu vežbu „Cyber Tesla 2019“ najavljen je za petak, 15. novembar.

Mirjana Milićević

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *