Počinje rekonstrukcija Aneksa sportske hale „Breza“

Ministarstvo omladine i sporta  preko Evropskih fondova, projekat IPA 2015, obezbedilo je 3,2 miliona evra za izgradnju sportske infrastrukture u Srbiji.  Gornji Milanovac se našao među 25 opština i gradova u Srbiji kojima su odobrena sredstva. Konačno je završen tender koji su Delegacija EU i Ministarstvo omladine i sporta raspisali u maju 2019. i potpisan je ugovor.

Gornji Milanovac je konkurisao za sredstva potrebna za kompletnu rekonstrukciju aneksa Sportske hale „Breza“, gde će naši sugrađani i sportski klubovi dobiti jednu od modernijih teretana za vežbanje i jednu fitnes salu. Radovi na rekonstrukciji kreću krajem meseca – rekao je direktor Ustanove „Sportsko-rekreativni centar“ Gornji Milanovac Predrag Marković na danas održanoj konferenciji za novinare.

Govoreći, potom, o korišćenju Gradskog bazena ovog leta,  Marković je naglasio:

– Dolaskom na mesto direktora u Ustanovu „Sportsko-rekreativni centar“ Gornji Milanovac  2017.godine, preuzeli smo  rukovođenje Gradskim  bazenom u Gornjem Milanovcu. Uspeli smo da za ove tri sezone, zahvaljujući opštinskom rukovodstvu i predsedniku opštine gospodinu Kovačeviću, uložimo u Gradski bazen preko šest miliona dinara tako da se sada na bazenu koji posećuju naši sugrađani može veoma lepo provesti dan, uz znatno niže cene nego prethodnih godina. Rekonstruisana je filter stanica, kompletno sređen dečiji mali bazen, dezobarijera i podloga za tuševe i jedan deo behatona koji se izdaje za ugostiteljski prostor. Sada se prostor za ugostiteljske usluge, sladolede i kokice izdaje putem javnog oglasa i prihodujemo preko 500 hiljada dinara za sezonu. Ove sezone je rekonstruisano i  korito velikog aluminijumskog bazena. Kupljeno je stotinu komada plažnih ležaljki i obezbeđeno isto toliko suncobrana, tako da kupači sada mogu uživati u hladovini oko bazena. Takodje, napomenuo bih da su cene karata snižene i prevashodno prilagođene našim najmlađim sugrađanima. Deca do sedam godina na bazen ulaze besplatno u pratnji roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola plaćaju dnevnu kartu 100 dinara, a odrasli 150 dinara. Ustanova SRC GM je od prošle godine uvela praksu  da svako treće i naredno dete u porodici do 18. godina dobije besplatnu sezonsku propusnicu.  Od ove godine  pristupili smo i Pokretu za decu  „Tri plus-cena minus“ gde svi korisnici kartice imaju 50% popusta na cenu dnevne karte. Trudili smo se da svake godine obezbedimo propusnice za Gradski bazen, đacima generacije, vukovcima, nosiocima diploma i medalja sa republičkih školskih takmičenja –  naglasio je direktor Marković.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *