Počinje uređenje igrališta za decu u Gradskom parku

Opština Gornji Milanovac aplicirala je na konkurs Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave-podrška razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave.

Foto/ Trenutni izgled Gradskog parka

-Aplicirali smo za sredstva koja se dodeljuju za meru koja se odnosi na –Unapređenje infrastrukturnih uslova za rast i razvoj dece u opštini Gornji Milanovac kroz rekonstrukciju dečijeg igrališta u skladu sa važećim standardima. Ministarstvo je od predloženih i zahtevanih iznosa ukupnih sredstava traženih aplikacijom odobrilo 7.700.000,00 dinara dok je Opština Gornji Milanovac izdvojila nedostajućih 506.000,00 dinara iz opštinskog budžeta. Javna nabavka u otvorenom postupku raspisana je na iznos 8.206.000,00 dinara. Ugovoreni su radovi i postavljanje opreme između Opštinske uprave i Zanatske zadruge“ Univerzal“ iz Čačka. Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi: 6.581.298,00 dinara sa pdv-om. Rok za izvođenje je 30 kalendarskih dana – navode iz kabineta predsednika opštine.

Vršenje stručnog nadzora ispred naručioca obavlja: Darko Lekić, dipl. inž. arhitekture.

Na prostoru dečijeg igrališta planirani su sledeći rekviziti koji su projektovani i izgrađeni u skladu sa zahtevima standarda:

1.Multifunkcionalni rekvizit igraonica i penjalica „Piramida“

2.Ljuljaška „Orlovo gnezdo“

3.Klackalica sa dva sedišta

4.Dve njihalice na opruzi

5. Inkluzivna sprava za osobe sa invaliditetom

Na igralištu će biti postavljena gumena podloga površine 256 m2.

Podloga će biti elastična i izrađena od gumenog granulata debljine 4cm i postavlja se na prethodno pripremljenu betonsku posteljicu debljine 10 cm.

Igralište će biti ograđeno ivičnjacima dimenzije 50x20x8.

Na igralištu će biti postavljene 2 informativne table i urbani mobilijar ( 7 klupa za sedenje i 6 korpi za smeće).

Kabinet predsednika opštine/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *