Podela novih 400 000 vaučera za odmor u Srbiji od srede, 13. maja

Kako zbog situacije sa korona vrusom mnogi neće ići na odmor u inostranstvo i na more, šansa je u seoskom turuzmu i odmoru u Srbiji.

Kada su u pitanju prirodni potencijali milanovačke opštine i rudničko-takovskog kraja, priroda je ovde bila veoma darežljiva. Zelene padine i brežuljci, jedinstven pogled sa Rudnika sa koga „puca“ čitava Šumadija, to je prva slika sa kojom se sreću svi koji dolaze u Gornji Milanovac. To je trenutak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. O tome kako privući što veći broj turista u našu opštinu i kako ih ubediti da je ovo najbolje mesto za kvalitetan i aktivan odmor, razgovarali smo sa direktorom milanovačkeTurističke organizacije, Desimirom Ćalasanom.

Desimir Calasan, direktor TO Gornji Milanovac / foto: GM Press

Ovo je svakako šansa za naš seoski turizam –istakao je Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije, Gornji Milanovac  i dodao – čista priroda i svež vazduh i mali broj lokalnog stanovništva, dovoljni su razlozi da se veći broj domaćih turista opredeli za mirnije mesto u odnosu na neke veće i urbanije sredine.

Kako bi podstakla razvoj domaćeg turizma i povećala broj posetilaca seoskim domaćinstvima, Vlada je, početkom godine podelila vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji. Dosadašnjih 160 000 vaučera pokazali su se kao pun pogodak, podeljeni su za samo nekoliko dana.

Podelom  prvih 160 000 vaučera popunjeni su kapaciteti ugostitelja i domaćina koji su se prijavili za šemu vaučera, a od srede 13. maja  Vlada je donela odluku o podeli novih 400 000 vaučera, rekao je direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac, Desimir Ćalasan, dodavši da je i za ove vaučere potrebno da se prijave novi domaćini i ugostitelji, kako bi se akcija uspešno realizovala.

TO Gornji Milanovac / foto: GM Press

Pravo na prijavljivanje za vaučere imaju i studenti, kao i svi naši sugrađani čija primanja ne  prelaze 70 000 dinara, to su neke izmene, u Pravilniku o tome ko može konkurisati za dobijanje vaučera. Kada je u pitanju turizam u milanovačkoj opštini, naši domaćini imaju dobru saradnju sa Turističkom organizacijom i svesni su da je osim prirodnog okruženja i domaće hrane, bitan i sadržaj koji će svojim gostima ponuditi.

Vlasnici kategorisanih domaćinstava koji se bave turizmom na teritoriji opštine Gornji Milanovac, trude da prate savremene trendove i da svojim gostima omoguće što raznovrsniju ponudu tokom odmora, poput adrenalinskih parkova, staza za pešačenje, staza za jahanje, biciklističkih staza, a mnoge kuće imaju i bazene, što je turistima tokom letnjih meseci svakako značajna stavka. Za sada je oko 15 seoskih domaćinstava u šemi vaučera, a tokom letnje sezone očekuje se i veći broj. Vaučeri za odmor u Srbiji mogu se iskoristiti do 20 novembra tekuće godine.- ističe Ćalasan.

U sastavu Turističke organizacije u Gornjem Milanovcu radi i suvenirnica koja nudi veliki izbor suvenira sa motivima rudničko-takovskog kraja, od tradicionalnih do savremenih, a intezivno se radi na izradi rešenja za autentični suvenir koji bi najvernije predstavio naše mesto. U planu aktivnosti Turističke organizacije je i nastavak izgradnje Vizitorskog centra na Rudniku, koji će svakako puno doprineti razvoju turizma, kao i čitave milanovačke opštine.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *