“Podeljena sreća dva puta je veća” u OŠ “Momčilo Nastasijević

Nizom dečjih aktivnosti, izložbi, likovnih konkursa i radionica u školama i vrtićima mališani obeležavaju Dečju nedelju čiji je ovogodišnji slogan “Podeljena sreća dva puta je veća”. U OŠ”Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu,  u okviru ove dečje manifestacije obeležen je i Dan škole. Prema rečima Dragane Nikitović, direktorke ove obrazovne ustanove, u toku je postavka izložbe Minijaturnog Bijenala  u školskom holu, kao i dečjih radova posvećenih Momčilu Nastasijeviću,čuvenom milanovačkom pesniku I sugrađaninu čije ime škola nosi.

Dragana Nikitović, direktor OŠ Momčilo Nastasijević

-U sklopu proslave Dečje nedelje, svake godine obeležavamo Dan škole.– rekla je Dragana Nikitović, direktor OŠ “Momčilo Nastasijević”, dodajući   – ove godine proslava Dana škole je skromnije obeležena zbog epidemiološke situacije, brojne planirane aktivnosti su otkazane. Pored postavke Likovne izložbe Minijatura koje je postavio Kulturni centar, imamo izložbu dečjih radova posvećenih Momčilu Nastasijeviću.  Dečju nedelju ove godine obeležavamo više kroz likovne i literarne radove, crtanje kredama u boji u školskom dvorištu, trudeći se da se družimo i “podelimo sreću”, u skladu sa sloganom ovogodišnje Dečje nedelje.-

Sreća je lepša kad se deli, ljubavi ima više ako je kod svakoga po malo.  Dobar drug je zlata vredan a igranje sa drugarima prava radost. Školski hol krasi postavka Izložbe likovnih minijaturnih radova, a školarce tokom njihove manifestacije očekuju i druge aktivnosti i druženja na otvorenom.

-Početkom Dečje nedelje, Kulturni centar je postavio izložbu, koju će sutra i prekosutra posetiti predškolci- kaže direktorka dodajući – pored crtanja u školskom dvorištu, naše učenike očekuje odeljenski matine na otvorenom.

Da su humani i pravi drugari ,drugoosnovci su pokazali priključivši se akciji za pomoć maloj Aniki u kojoj je sakupljeno preko 170 000 dinara.

Deca su narod poseban,ličnosti, budućnost sveta, kaže pesnik Ljubivoje Ršumović i imaju pravo na život, mamu i tatu, igru, školu, odmor, detinjstvo ,sreću, druženje, slobodno izražavanje i pravo da znaju koja su im prava. (“Bukvar dečjih prava”)

Više o ovoj temi pogledajte u Informativnoj emisiji “Dan” u 18:30, 19:00, 20:00 sati i tačno u ponoć

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *