Podeljeni paketi najugroženijim penzionerima

Danas je u Domu penzionera počela raspodela paketa za najugroženije penzionere sa područja gornjomilanovačke opštine. Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine, zahvalila se PIO fondu i Udruženju Domu penzionera, istakavši značaj današnje akcije i naglasivši koliko lokalna samouprava brine o svojim najstarijim sugrađanima.

-Ovo je druga akcija podele paketa hrane penzionerima, a ovoga puta sredstva su dodeljena iz PIO fonda Srbije, u iznosu od 408,104 dinara, od kojih je485 paketa namenjeno sugrađanima čija mesečna primanja nisu veća od 15.113 dinara – rekla je Jadranka Dostanić. Lokalna samouprava pruža pomoć penzionerima kroz razne vidove a jedan od njih je i mogućnost  besplatnog korisćenja javnog prevoza na području čitave opštine, što mi finanisramo iz budžetskih sredstava. Sve vrste pomoći koje podrazumevaju socijalna davanja idu preko Centra za socijalni rad, a za to takođe opredeljujemo sredstva iz lokalnog budžeta – naglasila je zamenica predsednika opštine.

Jadranka Dostanić, zamenica predsednik opštine Gornji Milanovac

Penzioneri sa teritorije milanovačke opštine obavešteni su o raspodeli paketa pomoći tokom novembra, tako da su najugroženije kategorije imale vremena da se prijave. Iz Udruženja ističu da je ova akcija najznačajnija za  penzionere sa    poljoprivrednim penzijama.

-Blagovremeno smo obavestili sve mesne organizacije i u svim selima istakli poziv za prijavu podele paketa pomoći koji sadrži pet kilograma brašna, litar ulja, po kilogram šećera i pirinča, makarone, paštete, mesni narezak i sardinu. – rekao je Milan Vasić, predsednik Udruženja penzionera u Gornjem Milanovcu i dodao da je vrednost paketa 838 dinara. 

Milan Vasić, predsednik Udruženja penzionera

Predsednik Udruženja zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je mnogo pomogla penzionerima, jer zbog situacije sa virusom, Dnevni boravak nije radio.

 -Udruženje se finansira kroz članarine i na taj način pokrivamo režijske troškove svojih prostorija. Zbog korone četiri meseca ovaj Dnevni boravak nije radio i nismo imali sredstava da izmirmo obaveze. Lokalna samouprava je to sagledala i  pokrila te troškove i zato im se iz sveg srca zahvaljujem – kaže Vasić.

Iz Udruženja penzionerasu su svojim članovima poželeli dobro zdravlje uz nadu da će se u Novoj godini ponovo družiti i putovati po Srbiji.

GM PRESS/ Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *