Podrška mladim poljoprivrednicima

Opština Gornji Milanovac, odnosno, Opštinska kancelarija za poljoprivredu, već dve godine za redom učestvuje u projektu „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ koji sprovodi fondacija „Ana i Vlade Divac“, u saradnji sa srednjom poljoprivrednom školom „Ljuba Micić“ iz Požege.

Osim fondacije „Ana i Vlade Divac“, projekat realizuje pomenuta poljoprivredna škola iz Požege, kao i lokalne samouprave: Požega, Gornji Milanovac, Čajetina, Užice i Arilje. U fondu za donacije ukupno je obezbeđeno 3.200.000 dinara, a Opština Gornji Milanovac za ovaj projekat finansiranja učenika sa najboljim poslovnim idejama obezbedila je 600.000 dinara.

„Deca koja su u završnim razredima ove škole, koja su u saradnji sa svojim profesorima izradila dobre biznis planove vezane za njihov ostanak na selu i razvoj poljoprivredne proizvodnje, mogu da računaju na ova sredstva i opredele ih za kupovinu priključne mehanizacije, nabavka grla stoke ili podizanje zasada. Prethodne godine 3 učenika sa područje naše opštine dobila su sredstva pute ovog konkursa, a ove godine bi trebalo da ih bude isto toliko“ – rekla je Milka Nedeljković, šef Opštinske kancelarije za poljoprivredu.

Učenici su imali priliku da se prijave na program predavanja, radionica i studijskih poseta koje im pomažu da dođu do što boljih ideja o modernoj proizvodnji, isplativosti proizvodnje, preradi i izdradi kvalitetnih domaćih proizvoda od voća, povrća, mleka. Potpisivanje ugovora, trebalo bi da bude tokom oktobra, dok je realizacija čitavog projekta planirana do kraja godine.

 

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *