Popusti na knjige od 20% do 80%

U gradskoj biblioteci „Braća Nastasijević“ očekuju vas uvek dobre knjige. Ljubiteljima književnosti i čitanja Dragana Perišić, bibliotekar, tokom vikenda predlaže delo „Ja nemam svoje ime“, kineskog autora Ju Hue i roman „Francuska dadilja“ Bjanke Pikorno.

Avangardni kineski autor Ju Hua koji je počeo da stvara svoj književni opus posle kineske kulturne revolucije, bavi se običnim, malim čovekom. Glavni junak knjige gubi vlastiti identitet pod suncem savremenog kineskog društva.

Dragana Perišić, bibliotekar

Naslov knjige “Ja nemam svoje ime” je i istoimena priča iz ove zbirke o junaku koji, izgubivši sopstveni identitet u modernom društvu, pozajmljuje svoje ime i pristaje da se odaziva na bilo koje drugo. – rekla je Dragana Perišić, bibliotekar. Hua na ovaj način daje podršku svojim sunarodnucima koji nisu našli svoje mesto u savremenom svetu i koji se nisu prilagodili savremenom kineskom životu.

Omaž “Džejn Ejr”za sve generacije

“Sve ono što nije doživljeno ne treba da bude tema romana i pisanja uopšte” smatra popularna italijanska spisateljica za decu i mlade Bjanka Picorno. Junakinje njenih romana uglavnom su devojčice koje kako sama kaže, nabolje poznaje i razume. Dajući glas sporednim i negativnim likovima iz romana “Džejn Ejr”, Picorno im u “Francuskoj dadilji” dodeljuje statuse heroina i priliku da svoje priče ispričaju iz savremene, socijalno osvešćene ženske perspektive. Iako namenjen tinejdžerima, ovaj omaž “Džejn Ejr Šarle Bronte, prijemčljiv je i starijim generacijama.

-Junakinje romana Bjanke Picorno uglavnom su devojčice koje kako sama kaže, nabolje poznaje i razume.- kaže bibliotekarka Dragana, dodajući, autorka u svojim romanimadaje ljudima sa margine mesto koje zaslužuju. Svi koji vole “Đžejn Ejr, voleće” roman “Francuska sobarica”.

U knjižari biblioteke “Braća Nastasijević” čitaoce do kraja oktobra očekuju popusti na kupovinu knjiga Izdavačke kuće “Vulkan” od 40 do 80%, kao i popusti na izdanja“Pčelice”, “Kreativnog centra”i “Arhipelaga” od 20%.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *