Porodica Kozoder iz Teočina dobila asfalt do svog doma

Nakon uspešno završenih radova na asfaltiranju nekategorisanog puta dužine 400 metara u zaseoku Živanovići, radovi u Mesnoj zajednici Teočin se nastavljaju. Tako je i zaselak Kozoderi, put ka Dragiši Kozoder, dobio 350 metara asfalta. Vrednost radova je oko 2 miliona dinara, izvođač radova je „AR Gradnja“, a u finansijskoj realizaciji radova učestvovali su lokalna samouprava i građani, u odnosu 3:1.

Foto: Kabinet predsednika opštine

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je radove i porodicu Kozoder i tom prilikom naglasio da je za dve godine u putnu infrastrukturu u Mesnoj zajednici Teočin izdvojeno oko 10 miliona dinara. Takođe, iskazao je veliko zadovoljstvo posetom porodici Kozoder, koja se bavi poljoprivredom i podsetio na velike subvencije koje opština Gornji Milanovac izdvaja za poljoprivredu, ali i infrastrukturu, kako bi pomogla mladima koji ostaju na selu.

„Ove godine opredelili smo preko 300 miliona dinara za infrastrukturu i pokušavamo da ta sredstva ravnomerno rasporedimo. Vidim da je porodica Kozoder prezadovoljna kvalitetom urađenog asfalta, a nastaviće i da šire poljoprivrednu proizvodnju. Razgovarao sam i sa mlađim naraštajima, koriste subvencije od opštine kada je u pitanju agrarna politika. Kao što znate, imamo 50 miliona dinara godišnje za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a tu sumu ćemo svake naredne godine uvećavati za 10 posto. Ostanak ljudi na selu znači život za Srbiju, svaki dinar uložen u poljoprivredu vraća se dvostruko državi, i od toga može da se razvija dalje i selo i čitava naša opština“, istakao je predsednik Kovačević i dodao da je ostalo još oko 12 putnih pravaca da se završi na seoskom području, čime će se sve što je planirano, uspešno i realizovati. Takođe, on je najavio da je u pripremi i novi budžet.

„U pripremi je novi budžet, ovih dana ćemo da napravimo i Javnu raspravu o budžetu da vidimo šta građani misle u šta treba najviše ulagati. Dobili smo mnogo novca od države i zato možemo mi sa lokalnog nivoa naše novce da ulažemo najviše u putnu infrastrukturu, da pokušamo da do svake kuće u selu dovedemo asfaltni put, da imaju zdravu pijaću vodu, struju, da bi mogli da nastave normalan život na selu“, rekao je Kovačević.

porodica kozoder teočin
Foto: Kabinet predsednika opštine

Porodica Kozoder, koja je dobila asfalt do svog doma, veoma je zadovoljna uspešno završenim radovima.

„Više od 40 godina očekujemo asfalt. Hvala lokalnoj samoupravi koja je pomogla da se ovo ostvari. Ovaj put nam puno znači, moja unučad sad idu autobusom u školu“, rekao je Radonja Kozoder.

Predsednik Mesne zajednice Teočin Aleksandar Paunović istakao je da je od prošle godine, otkad je na čelu Mesne zajednice, dosta toga urađeno.

„Prošle godine smo uradili tri putna pravca, ove godine takođe, uradili smo trpezariju na seoskom groblju, malu rekonstrukciju vodovoda, kupljena je nova pumpa za selo koja napaja vodovod Teočin-Brezna. Imamo dosta planova, ciljeva i trudimo se da izađemo u susret svim meštanima “, rekao je Paunović i dodao im opština dosta pomaže subvencijama u poljoprivredi.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *