Poslednje pripreme pred prvi Sabor violinista u Pranjanima

Sastanku Organizacionog odbora prvog Sabora violinista održanog u Pranjanima prisustvovali su predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i članovi Organizacionog odbora, kao i direktor Turističke organizacije Desimir Ćalasan, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić i predstavnici policije. Na sastanku je napravljen presek svega do sada urađenog, počev od uspešnih infrastrukturnih radova do poslednjih priprema pred ovu jedinstvenu manifestaciju na kojoj će gudala ukrstiti veliki broj virtuoza iz Srbije i dijaspore.

foto: GM Press

– Želeo bih da se zahvalim za sve infrastrukturne radove Putevima Srbije i gospodinu Drobnjaku koji su nam izašli u susret i deo regionalnog puta rekonstruisali i sanirali plato ispred Doma, gde će biti i svečano otvaranje same manifestacije. Javno preduzeće za izgradnju i gospodin Božidar Vučetić su iz svog dela posla odradili sve što je trebalo – istakao je predsednik opštine Gornji Milanovac nakon održanog sastanka i dodao da će festival ponuditi bogat sadržaj i da se nada da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju u Srbiji.

Novinar Gvozden Nikolić rekao je da veruje da će Pranjani biti buduća prestonica srpske violine, u kojoj će se najbolji majstori na tom instrumentu nadmetati za prestižna zvanja najboljeg u Srbiji.

-Ovo će biti jedno veliko srpsko – „nećete verovati“. Ovaj sabor ne pripada samo Koštunićima, Pranjanima, Kamenici, Gojnoj Gori, Brezni, Takovu i ovom kraju, on pripada celoj Srbiji. Dolazi nam veliki broj umetnika na violini, imaćemo veliki broj koncerata i blizu hiljadu učesnika u samom programu, što je fascinantno za jedan prvi Sabor. Verujem u srpsku violinu, verujem u Pranjane i, naravno, u Srbiju koja se voli“, rekao  je Nikolić.

foto: GM Press
foto: GM Press

Prvi Sabor violinista održaće se u Pranjanima 16, 17, i 18. avgusta. Očekuje se veliki broj učesnika i posetilaca, bogat i sadržajan program, a najbolji će dobiti vrednu nagradu – automobil Škodu Fabiju.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *