Postavljeno prvih 670 metara asfalta u ovoj sezoni

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je juče radove na asfaltiranju deonice puta od Trudelja ka Belanovici u dužini od 670 metara.

Tenderska procedura završena je za 21 put od kojih je  9 lokalnih. Za putne pravce u Trudelju ukupno je izvodvojeno 5 miliona i 100 hiljada dinara, a još toliko je potrebno da se završi ceo krak do Belanovice.

-Iako meštani Trudelja gravitiraju više ka Belanovici nego ka Gornjem Milanovcu,  ove godine  je u planu  hitna sanacija i puta kojim je Trudelj povezan sa Milanovcem.  Prema dogovoru napravljenom pre dve godine, kod svakog putnog pravca koji bude nasipan ili asfaltiran  obavezna je izrada iskopa kanala i zacevljenje, jer je voda najveća opasnost za svaki asfaltirani put – rekao je Kovačević i dodao da je novac  raspoređen ravnomerno  i da će biti asfaltiranja u svakom delu opštine, od pranjanskog do gružanskog kraja, od granice sa Čačkom do granice sa Kragujevcem.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, FOTO/GM PRESS

-Koliko imamo novca u budžetu, prema tome i radimo ali moram da kažem da nam dosta i država pomaže. U toku je rekonstrukcija puta od Takova do Pranjana (25.5km), a predsednik Aleksandar Vučić tražio je da dostavimo predloge lokalnih i nekategorisanih puteva koje ćemo  završiti uz pomoć države i sledeće godine očekujem novac  za tu namenu. Plan je da dovedemo asfalt do svake kuće u svakom selu na teritoriji opštine Gornji Milanovac – naglasio je predsednik opštine.

Foto /GM PRESS

Zoran Matić, predsednik MZ Trudelj izrazio je u svoje i ime svih žitelja ovog dela opštine veliku zahvalnost lokalnoj  samoupravi na čelu sa predsednikom zbog nastavka radova na ovom putnom pravcu.

-Za nas je ovaj put  žila kucavica jer spaja ovaj kraj sa ljiskom opštinom i koristimo ga svakodnevno  pa je i frekvencija saobraćaja velika. Kompletna investicija finansira se iz opštinskog budžeta, bez učešća građana. Ostaje nam još jedna deonica od 670 metara i očekujemo da to budu završeno sledeće godine čime će konačno biti rešena deonica koja nije rađena od kada postoji selo- istakao je Matić.

Zoran Matić, predsednik MZ Trudelj,  foto/GM PRESS

Inače,  radovi u Trudelju označili su početak  građevinske sezone na području gornjomilanovačke opštine, koja je veoma ambiciozno isplanirana a uporedo će se raditi  na gradskom tako i na seoskom području.

GM PRESS

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *