Potpisan Protokol o saradnji za 2021. godinu

“Srbija u ritmu Evrope” je muzičko takmičenje, najveće ove vrste u Srbiji i ima za zadatak da predstavi zemlje Evrope i decu koja pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja. Igor , direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” i Dejan Kovačević, Predsednik opštine Gornji Milanovac potpisali su danas Protokol o saradnji, za sledeću godinu.
Karadarević je ovom prilikom istakao da je na žalost ovo jedini televizijski format za decu koji je ekranizovan, i da bi trebalo da ih bude mnogo više na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Saradnju sa opštinom Gornji Milanovac u predhodnom periodu, ocenio je kao odličnu.
„Srbija u ritmu Evrope“ i opština Gornji Milanovac dali su jačinu i vetar u leđa novim, mladim naraštajima uzrasta od 12-20 godina. Pomerili smo starosnu granicu i time ćemo pokušati da zadržimo omladinu koja treba da živi u Gornjem Milanovcu, jer vidimo da se iz godine u godinu neke nove lepe stvari dešavaju u ovom gradu. Mi koji dođemo sa strane to vidimo i oduševimo se. Imajući u vidu zemlje koje smo do sada predstavili Holandiju, Švedsku, Norvešku i druge, predsednik opštine i naš tim, stavili smo na razmatranje koja će to sledeća evropska država biti a odluka će biti doneta za nekoliko sedmica – naglasio je Igor Karaderević, direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“.
Ovogodišnji pobednik takmičenja je grupa „Bandido“ iz Čačka, pa će grad na Moravi bidi domaćin ovog prestižnog takmičenja 2021. godine.
Karaderević kaže da je sa gradonačelnikom grada Čačka dogovoreno nešto što do sada nije viđeno u okviru „Srbije u ritmu Evrope“, a tim povodom nedavno je Čačak posetio i španski ambasador.
– Prelepo je videti da dva susedna grada ovako dobro sarađuju i podržavaju decu u ovakvom televizijskom formatu i voleo bih da vidim još dosta komšijskih gradova na sledećem takmičenju – kaže Igor Karadarević i dodaje da će učestvovati i predstavnici Sombora, Novog Sada, Subotice, Niša, Pirota, Babušnice i drugih gradova.
– Od velikog je značaja raditi sa decom, na njihovoj edukaciji, naučiti ih kako se ponaša na televiziji posebno u formatu koji ima milionski auditorijum, jer se osim u Srbiji emituje i u drugim zemljama Evrope –istakao je direktor takmičenja.


Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac izrazio je veliko zadovoljstvo što je potpisan Protokol o saradnji sa predstavnicima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, za sledeću godinu.
-Ovo je već tradicionalna manifestacija na kojoj deca iz Gornjeg Milanovca učestvuju, i prezadovoljan sam, ne samo učešćem već i plasmanom naše dece, čime se još jednom dokazuje da naš grad ima dosta mladih talentovanih za pevanje, a posebno je značajno jer je to format gde se peva na jeziku države domaćina. Do sada naša deca pevala su na norveškom, danskom, holandskom jeziku i bilo je prelepo slušati.
Takođe, želim da čestitam grupi „Bandido“ iz Čačka, mladim devojkama koje su pobedile ove godine na takmičenju, i da kažem da se radujemo što ćemo učestvovati i nadmetati se sledeće godine baš u Čačku. Moram da na naglasim da osim dece iz Gornjeg Milanovca koje sam pratio od samog početka , čačanski predstavnik je imao fantastičan nastup i potvrđuje ono što je Igor malopre rekao da će u Čačku biti najbolji spektakl koji je do sada ovde viđen kada je u pitanju „Srbija u ritmu Evrope“ – zaključio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE GORNjI MILANOVAC

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *