POTVRDA DO SAD POSTIGNUTOG

Superliga, Metalac-Radnik, 12. kolo, ponedeljak, 26. oktobar, 17 sati

Posle 5 uzastopnih takmičarskih utakmica bez izgubljenog meča, neporaženi na svom terenu, milanovački Metalac u ponedeljak izvodi na još jedan ispit zrelosti najmlađu ekipu u Linglong karavanu. Sa sličnim uspešnim nizom, 3 vezane pobede uz novog trenera, na testu pod pritiskom biće i njihov rival, Radnik iz Surdulice. U Metalcu ne kriju da ih očekuje možda najteža utakmica do sada, ali ni to da bi overa uspešne serije, baš u ovom trenutku, bila mnogo više od običnog upisivanja bodova.

Žarko Lazetić, šef stručnog štaba

– Nemamo prava da letimo, niti da ikome pretimo i najavljujemo ne znam kakve rezultate, ali nikome pre utakmice ne priznajemo da je bolji, niti ćemo ustuknuti pred bilo kojim protivnikom. Imamo maksimaln respekt prema ekipi Radnika, koja sigurno dolazi da nastavi svoj niz. Na ovoj utakmici, više nego na nekim drugim, moraćemo da se fokusiramo na sebe, jer će mnogo toga zavisiti od našeg pristupa. Ako budemo na nivou, kao u prethodnim mečevima, imaćemo dobre šanse da dođemo do povoljnog rezultata.

Miloš Vranjanin, standardni kapitan milanovačkih plavih, propustio je jedan meč zbog dva žuta kartona u susretu s Partizanom (1:1), i kup utakmicu u Šapcu protiva Mačve (1:3), zbog povrede. Nije sigurno da li će navući kapitensku traku u ponedeljak, ali, kako kaže, ekipa može i bez njega na terenu, jer su svi igrači maksimalno odgovorni.

– Ne pravimo razliku, da li je prekoputa nas Partizan, Radnik, Mačva. Ulazimo u svaku utakmicu isto, ne menjamo ništa, igramo našu igru, a protivnik neka se prilagođava nama. Radnik poseduje veći kvalitet nego što to izgleda po mestu na tabeli. Dobro su organizovana ekipa, imaju dobre pojedince koji dugo igraju Superligu; njihov špic Makarić biće najveća opasnost, to je sigurno, ali ćemo se na našem terenu ipak mi pitati.

Ako se oba tima ne zadovolje podelom bodova, neko će morati da poklekne nakon dužeg vremena; ali ko, znaćemo posle utakmice koja na Metalčevom stadionu počinje u 17 sati, bez prisustva publike. Trinaesti Radnik bi se pobedom izjednačio sa Milanovčanima na 11. mestu, dok bi se sa sva tri boda na svom kontu Metalac čvrsto pozicionirao u bezbednoj sredini tabele.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *